Чт, 2024-04-18, 11:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:55
Зеленський закликав Німеччину розставити пріоритети - “Балансувати між Україною та відносинами з рф не можна”
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю німецькій телекомпанії ZDF заявив, що канцлер ФРН Олаф Шольц має ухвалити рішення про підтримку України. Німеччині не потрібно намагатися балансувати між Україною та країною-агресором рф.

“Нам потрібно, щоб канцлер Шольц запевнив, що Німеччина підтримає Україну. Він та його уряд мають ухвалити рішення. Не можна намагатися балансувати між Україною та відносинами з росією. Ви повинні самі вибрати, де розставити пріоритети”, — наголосив президент.

Він упевнений, що обирати потрібно там, де правда, права людини, право на свободу та суверенітет держави й міжнародне право. “Я вважаю, що це важливіше за той чи той економічний пріоритет”.

Зеленський очікує, що канцлер Німеччини Олаф Шольц підтримає статус кандидата в члени ЄС. Крім цього, він вказав на наявність “певного скептицизму у відносинах між керівництвом Німеччини та Україною”.

“Я не думаю, що цей скептицизм спричинений канцлером Шольцем, я не думаю, що це щось нове. Я думаю, що у нас чудові стосунки між двома народами та непогані стосунки між керівниками обох країн. Але я думаю, що цей скептицизм виявляється, насамперед, коли йдеться про майбутнє членство України в ЄС та НАТО”, — сказав він.

Відповідаючи на запитання про слова президента США Джо Байдена про попередження керівництва України щодо вторгнення, Зеленський зазначив, що “було б справедливо, якби мене як українського лідера вислухали заздалегідь, дослухалися до того, проти чого ми застерігали“.

“Я маю на увазі запобіжні санкції, щоб війна не почалася… Ми говорили, що росія перекриє Чорне море. Ми говорили і про ракетну програму, я про неї рік тому казав, які засоби ППО нам потрібні, щоб захистити себе… Якби мене почули, Україна мала би більше шансів зупинити вторгнення рф”.

“Якщо всі попереджали Україну, що завтра буде повномасштабне вторгнення, постає питання: чому не було закрито повітряний простір, чому перед цим вторгненням нас не забезпечили зброєю і чому не запроваджено тимчасових санкцій?” — підсумував Зеленський.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 445 | Додав: adminA | Теги: пріоритети, РФ, Зеленський, балансування, Німеччина, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]