Пт, 2024-03-29, 14:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:23
Земельний кадастр готовий лише на 20%, знімати мораторій на продаж землі зарано - Павленко
Інші останні Економічні новини

Державний земельний кадастр готовий лише на 20%, тому наразі говорити про зняття мораторію на продаж землі передчасно.

Про це заявив у ефірі програми "Свобода слова" на ICTV міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко.

"Земельний кадастр готовий на 20%. Що продавати? Віртуальну землю? Немає готовності до відповідного кадастру", − сказав він.

Саме тому, наголосив міністр, Україна ще не готова до зняття мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення. Також не проаналізовано можливі наслідки такого кроку, зокрема ризики приватизації землі кількома великими фінансовими групами.

Павленко повідомив, що наразі Світовий банк допомагає створити земельний кадастр.

"Саме зараз ми спілкувалися і почали проект зі Світовим банком, який дав нам експертів для того, щоб цей кадастр заповнити, але це великі гроші", - наголосив він.

Як повідомлялося, на підтримку відповідного законопроекту №3404 на засіданні Верховної Ради 10 листопада 2015 року проголосували 309 народних депутатів.

Закон передбачає, що до набрання чинності закону про обіг земель сільськогосподарського призначення, але не раніше 1 січня 2017 року, не допускається купівля-продаж земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності.

7 грудня президент України Петро Порошенко підписав закон про продовження заборони відчуження сільськогосподарських земель.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 709 | Додав: adminA | Теги: Павленко, продаж землі, земельний кадастр, мораторій | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]