Пт, 2024-04-26, 02:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:53
Землю біля Софії Київської вартістю 17,5 млн грн киянам повернули
Інші останні Столичні новини - новини Києва
Землю біля Софії Київської вартістю 17,5 мільйона гривень повернуто киянам.

Про це повідомляє "Українська правда. Київ" з посиланням на прес-службу київської прокуратури.

Так, господарський суд задовольнив позовні вимоги столичної прокуратури та зобов’язав комерційну структуру повернути київській громаді земельну ділянку вартістю 17,5 млн грн, яка належить до буферної зони Національного заповідника "Софія Київська".

У прес-службі нагадали, що земельну ділянку площею 0, 23 га на перетині вул. Стрілецька та пров. Георгіївський у 2007 році на підставі рішення суду передано ТОВ "Докас" у п’ятирічну оренду для будівництва житлового будинку з вбудованими приміщеннями та підземним паркінгом.

Однак, як з’ясувалося, по закінченню терміну оренди підприємство продовжувало утримувати землю.

Відтак прокуратура звернулася до суду з вимогою повернути столичній громаді земельну ділянку, яка до того ж лежить у буферній зоні Нацзаповідника "Софія Київська", де будівництво заборонено.

Як відомо, у лютому Вищий господарський суд зобов’язав Київраду укласти з ТОВ "Докас" договір оренди ділянки поблизу Софії Київської для будівництва висотки.

Це ділянка площею 0,23 га на розі вул. Стрілецької та пров. Георгіївського, 9/11. Її цільове призначення – для будівництва житлового будинку з вбудованими приміщеннями та підземним паркінгом.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 874 | Додав: adminA | Теги: 17, Софії Київської, Землю, 5 млн грн, киянам повернули | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]