Вт, 2024-04-16, 11:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:42
Згадали про Україну Байден та Меркель: про що домовились лідери під час телефонної розмови
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

25 січня президент США Джо Байден провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Ангелою Меркель в якій наголосив на важливості відновлення активної роботи міжнародних альянсів, включаючи НАТО та ЄС.

Про це повідомили у Білому домі.

“Лідери домовились про “спільне напрацювання стратегічних пріоритетів в політиці, зокрема щодо Афганістану, Ірану, Китаю, Росії, України та Західних Балкан”, ‒ йдеться у повідомленні.

Байден заявив у Twitter, що запевнив Меркель у відданості співпраці з союзниками, починаючи з таких викликів, як “Covid-19 та зміни клімату і до Китаю та Росії”

Речник Меркель Штеффен Зіберт заявив, що канцлер “висловила готовність Німеччини спільно вирішувати завдання в міжнародній сфері з європейськими та трансатлантичними партерами”.

Меркель стала третім європейським лідером, з яким Байден провів переговори в якості президента США, після прем‘єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона та президента Франції Еммануеля Макрона.

Нагадаємо, 22 вересня Сенат США підтримав призначення Кіта Дейтона на посаду посла в Україні.

Нагадаємо, посол України у США Володимир Єльченко повідомив про можливе призначення американського генерал-лейтенанта Кіта Дейтона на посаду спецпредставника в Україні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 553 | Додав: adminA | Теги: телефонні розмови, Байден та Меркель, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]