Чт, 2024-03-28, 16:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:45
Згорнути будівництво "Південного потоку" ЄС вимагає від Болгарії
Інші останні Новини Європейського Союзу

У понеділок Європейська комісія відкрила покаральну процедуру проти Болгарії за порушення при проведенні процедури вибору підрядника для прокладки болгарської ділянки газопроводу "Південний потік" і початку його будівництва.

Про це повідомило болгарське інформаційне агентство Фокус з посиланням на прес-секретаря Генеральної дирекції "Внутрішній ринок і послуги" Шанталь Хьюз.

"На думку Брюсселя, проект "Південний потік" порушує європейське законодавство і тому повинен бути припинений. Уряд Болгарії має термін в один місяць для відповіді на офіційне повідомлення про відкриття процедури", - сказала Хьюз.

Якщо цього не відбудеться, Європейська комісія може направити справу до Європейського суду, який може накласти штраф на Болгарію.

"У нас є підстави вважати, що правила внутрішнього ринку, зокрема громадських замовлень, були порушені Болгарією", - заявила Хьюз у зв'язку з початком процедурою.

Відразу після отримання цієї інформації з Брюсселя Міністерство економіки, енергетики і туризму Болгарії висловило для ЗМІ свою позицію з цього питання.

Міністерство відзначило, що Болгарія завжди прагнула дотримуватися європейські правові норми при реалізації проекту "Південний потік". У відомстві чекають отримання офіційного листа з Європейської комісії з питаннями, на які ЄК вимагає дати коментарі болгарської сторони.

Як повідомляв Укрінформ, міністр економіки, енергетики і туризму Болгарії Драгомир Стойнев не раз заявляв, що Болгарія, незважаючи ні на що, продовжить будівництво "Південного потоку " цього року.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 810 | Додав: adminA | Теги: будівництво Південного потоку, ЄС, Болгарії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]