Сб, 2024-04-20, 16:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:01
Жебрівський - результат виборів у Маріуполі та Красноармійську визначив адміністративно-економічний ресурс
Інші останні Новини з регіонів України

Наслідки виборів міських голів і до міських рад Маріуполя та Красноармійська Донецької області ще довго даватимуться взнаки Україні, вважає голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"Якщо раніше на Донбасі все вирішував адміністративний ресурс, то тепер адміністративно-економічний. Фактично голосування йшло через підприємства, все йшло з примусу", - написав Жебрівський на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок, 1 грудня, увечері.

Голова обладміністрації зазначив, що "більшість трудяг абсолютно залежна від роботодавця, і в цьому проблема". "Чи буде майбутнє в регіону, залежить від демонополізації місцевої економіки", - наголосив він.

"Дуже хочеться, щоб міські голови були партнерами державної влади, партнерами міжнародних організацій з відновлення Донеччини. Бути лідером громади - це честь. Та коли керувати містом береться великий бізнес, це не розвиток, це - залежність", - резюмував Жебрівський.

Тим часом слідчі підрозділи поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань три повідомлення про правопорушення, пов'язані з проведенням місцевих виборів 29 листопада в Красноармійську та Маріуполі, повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції в Донецькій області.

За інформацією поліції, два факти стосуються браку бюлетенів для голосування, а один - голосування під чужим ім'ям.

Під час моніторингу інтернет-ресурсів правоохоронці виявили інформацію, опубліковану громадянською мережею "ОПОРА", про те, що на виборчій дільниці в Іллічівському районі (Маріуполь) виборець виніс з приміщення бюлетень для голосування.

"Пізніше голова виборчої комісії звернувся в поліцію про недостачу бюлетенів", - йдеться в повідомленні.

За цими фактами проводяться слідчо-оперативні дії. Опитані свідки, встановлюється особа чоловіка, який, ймовірно, виніс бюлетень з виборчої дільниці.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 158-1 (викрадення чи приховування виборчого бюлетеня) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання від штрафу до обмеження волі строком до трьох років.

Як повідомлялося, на виборах мера Маріуполя з великим відривом лідирує самовисуванець, директор із персоналу ПАТ "Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча" Вадим Бойченко, а на виборах до міськради прохідний бар'єр упевнено долають лише партії "Опозиційний блок" та "Сила людей". На виборах мера Красноармійська з великим відривом лідирує самовисуванець, екс-мер сусіднього м. Димитрова Руслан Требушкін, на виборах до міськради прохідний бар'єр долають партії "Відродження", "Опозиційний блок" та Молодіжна партія України.

Офіційні результати виборів Центральна виборча комісія ще не оприлюднила.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 747 | Додав: adminA | Теги: Красноармійськ, Маріуполь, Жебрівський, адміністративно-економічний ресурс, результат виборів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]