Пт, 2024-03-29, 08:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:16
Жертв грипу вже 246. Критична ситуація - на Донбасі
Інші останні Медичні новини

За оперативними даними Міністерства охорони здоров'я України з початку епідемічного сезону в країні зареєстровано 246 лабораторно підтверджених летальних випадки від грипу та його ускладнень.

"З початку епідемічного сезону за оперативними даними зареєстровано 246 лабораторно підтверджених летальних випадки від грипу, з них троє дітей віком до 17 років. Найбільша кількість летальних випадків в Одеській області – 40 випадків, Києві – 29, Харківській – 15, Черкаській, Рівненській областях по 14", - йдеться у повідомленні МОЗ України, оприлюдненій на офіційному сайті міністерства у вівторок, 9 лютого.

У понеділок, 8 лютого, МОЗ повідомляв про 220 загиблих від грипу та його ускладнень. Таким чином за добу в Україні від цього захворювання померли 26 людей.

За оперативними даними Центру грипу та ГРВІ ДУ "Український центр контролю та моніторингу захворювань МОЗ України", з початку епідемічного сезону в Україні зареєстровано 3,5 млн хворих, на грип та ГРВІ перехворіло 8, 9% населення.

"На п'ятому тижні 2016 року в 15 областях показники захворюваності на грип та ГРВІ не перевищили епідемічні пороги, з них у 4 – більш ніж на 50,0%. В інших регіонах країни епідемічні пороги перебувають в межах від нульового порогу в Полтавській до -49,0% у Харківській областях", - йдеться в інформації.

Станом на 8 лютого в окремих регіонах введені обмежувальні протиепідемічні заходи або припинені заняття майже в 4 тис. дитячих навчальних, загальноосвітніх та позашкільних закладів.

"Із загальної кількості захворілих 61,5% становлять діти віком до 17 років. Найвищий показник захворюваності на грип та ГРВІ спостерігається серед населення Київської області та міста Києва, де перехворіли відповідно 15,0% і 12,6% населення. Найменша захворюваність реєструється в Закарпатської (5,6%) та Харківській областях (3,7%)", - йдеться в інформації.

Загалом в Україні з початку епідемічного сезону госпіталізовано з попереднім діагнозом "грип" та "Гостра респіраторна вірусна інфекція" 14,5 тис. осіб (4,2% від захворілих), з них у 65,9% становлять діти віком до 17 років.

У так званій "ДНР" від грипу померли вже понад 540 осіб, – штаб АТО

На території так званої "ДНР" від грипу померли вже понад 540 осіб. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє прес-центр штабу АТО.

За оперативними даними, на території так званої "ДНР" продовжується епідемія грипу. У "республіці" стрімко зростає кількість хворих. В період з 1 грудня 2015 року по 1 лютого 2016 року до лікарень із симптомами ОРВІ звернулося близько 175 тис. осіб, в тому числі близько 4 тис. дітей.

Пік епідемії грипу спостерігається в Амвросіївському і Старобешівському районах, а також у Торезі, Шахтарську та Харцизьку.

Через брак ліків та неможливість вчасно отримати медичну допомогу більш як 540 осіб вже померли від грипу та подальших ускладнень. Кількість летальних випадків зростає, зазначають у штабі АТО.

Проте найголовнішою причиною загибелі такої кількості людей, переконані у штабі АТО, є цілеспрямована діяльність ватажків так званої "ДНР".

"По-перше, напередодні епідемії ними не було вжито відповідних та достатніх заходів із забезпеченнюядоступу населення до медичних послуг, що є одним з основних обов’язків влади перед населенням. По-друге, на даний момент, навіть після загибелі більше 540 осіб, керівництвом терористів публічно заперечується факт епідемії, що не дозволяє ні Україні, ні міжнародній громадськості надати допомогу населенню регіону, що опинилося в критичній ситуації", - наголошують у штабі АТО.

За наявною інформацією, діяльність керівництва бойовиків, що спричинила різке зростання епідемії та збільшення смертності серед мирного населення, здійснюється за вказівкою їхніх кураторів з Російської Федерації. Організація спецслужбами РФ зростання епідемії на тимчасово окупованих районах Донбасу здійснюється з метою деморалізації місцевих жителів та збереження контролю над населенням регіону, серед якого поширюються антиросійські настрої, а також для можливості приховати перед населенням Росії загибель військовослужбовців ЗС РФ, що перебувають на українській території, заявляють у штабі АТО.

Раніше розвідка повідомляла, що у Донецьку для військовослужбовців ЗС РФ створено окремі медичні установи та обмежено доступ до інформації щодо їхнього лікування.

Симптоми H1N1

Симптоми грипу H1N1 в більшості випадків схожі з симптомами сезонного грипу, це - лихоманка (підвищення температури), кашель, біль у горлі, нежить, біль у м'язах, тахікардія, головний біль, озноб і слабкість. В окремих випадках симптомами також є нудота, блювота або діарея. Температура найчастіше вище, ніж у разі ГРВІ та інших простудних захворювань, які не викликані вірусом грипу. У рідкісних випадках у хворих на грип H1N1 спостерігаються симптоми респіраторного захворювання без підвищення температури.

Є також небезпечні симптоми, коли треба негайно звертатися до лікаря. Пацієнту слід негайно звернутися по медичну допомогу, якщо на тлі захворювання на грип чи ГРВІ у нього з'являється задишка або утруднене дихання, посиніння губ, нудота або блювота, ознаки зневоднення, судоми, сплутаність свідомості, а також якщо температура дуже висока і не знижується після прийому жарознижувальних засобів, або залишається підвищеною довше ніж 4-5 днів.

Батьки хворих грипом дітей також повинні негайно звернутися по медичну допомогу, якщо у дитини на тлі захворювання з'являються такі симптоми: прискорене або утруднене дихання, посиніння або блідість шкірних покривів, відмова від пиття, утруднене сечовипускання (або відсутність бажання протягом тривалого часу), відсутність сліз під час плачу, неминаюча нудота або блювота, крайня млявість і сонливість, схожі на непритомний стан, крайня ступінь збудження, дитину неможливо заспокоїти, біль або тиск у грудях, черевній порожнині, раптове запаморочення, непритомність, сплутаність свідомості, дезорієнтація.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Медичні новини | Переглядів: 927 | Додав: adminA | Теги: Донбас, жертви грипу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]