Чт, 2024-05-02, 21:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:39
Жіночі купе "Укрзалізниця" вже запустила
Інші останні Туристичні новини

ПАТ "Укрзалізниця" запустила жіночі купе. У поїзді номер 42 Трускавець-Дніпро на 30 червня та 1 липня є один жіночий вагон.

У мобільному додатку “Укрзалізниця” зазначено, що у жіночі купе пускатимуть тільки жінок та дітей будь-якої статі до 6 років. Доплачувати за них – не потрібно.

Наприкінці травня голова правління АТ “Укрзалізниця” Євген Лященко заявляв, що компанія запровадить окремі жіночі купе у тестовому режимі.

Спочатку компанія тестуватиме нововведення впродовж декількох місяців. Надалі "Укрзалізниця" разом із громадою і фахівцями ухвалить рішення, чи робити їх постійною практикою.

Зазначимо, що у 2010 компанія вже запроваджувала таку послугу, але вона не мала попиту, адже була доступною виключно в касах.

Весною у соцмережах точилася дискусія щодо необхідності створення купе для жінок у потягах “Укрзалізниці”. Користувачки зазначали, що у більшості випадків не почувають себе безпечно у купе виключно з чоловіками.

Згодом на сайті президента України з’явилася петиція щодо запровадження окремих вагонів для жінок та чоловіків в потягах “Укрзалізниці”. Петицію було опубліковано 15 травня.

  Під час повномасштабного вторгнення росії питання сексуального насилля особливо гостро постало в контексті воєнного злочину. Водночас, у буремні реалії сьогодення, коли фокус уваги зміщено, незахищені категорії населення стають ще більш вразливими, ніж у мирні. Проблема сексуального домагання досі залишається табуйованою у суспільстві, а публічні заяви викликають хвилю віктімблеймінгу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Туристичні новини | Переглядів: 451 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]