Сб, 2024-04-27, 07:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:43
Життя мільйона дітей щороку може рятувати материнське молоко
Інші останні Новини світу

Під час 20-ї річниці Всесвітнього тижня грудного вигодовування, ЮНІСЕФ зазначає, що сильна національна політика підтримки грудного вигодовування може запобігти загибелі щороку близько 1 мільйона дітей у віці до п'яти років у країнах, які розвиваються. Про це УНН повідомили у прес-службі організації.

Незважаючи на переконливі докази того, що цілковито грудне вигодовування запобігає таким хворобам, як діарея і пневмонія, від яких помирають мільйони дітей щороку, глобальні показники грудного вигодовування є досить низькими і зростають дуже повільно з 32 відсотків у 1995 році до 39 відсотків у 2010 році.

"Якщо б грудне вигодовування було більш популярне, і жінки були краще захищені від агресивного маркетингу замінників материнського молока, більше дітей могли б вижити та розвиватися, а рівень захворюваності, недоїдання та затримки в рості були б нижчими", - зазначив виконавчий директор Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Ентоні Лейк.

Деякі перешкоди на шляху поліпшення показників грудного вигодовування є досить поширеними: це і недобросовісний маркетинг виробників замінників материнського молока, слабка національна політика, що не підтримує декретну відпустку, а також недостатнє розуміння ризиків, що можуть виникнути, якщо не годувати дитину материнським молоком.

Дитина, яку не годують материнським молоком, має в 14 разів більше шансів померти протягом перших шести місяців, ніж та, яку годували лише материнським молоком. Материнське молоко задовольняє всі потреби дитини в харчуванні. Це є однією з найкращих інвестицій у здоров’я дітей, де вирішальним є добре харчування матері.

В Україні лише третина дітей перебуває цілковито на грудному вигодовуванні, за оцінками експертів. Немовлят до 6 місяців треба годувати тільки материнським молоком, а після додавання твердої їжі матері можуть далі годувати дитину груддю до двох років.

Проте, як повідомлялося, материнське молоко мешканок Данії, приміром, призводить до раку через вміст діоксину і пестицидів. Залежність між вживанням материнського молока і розвитком раку виявили данські науковці. Вони припускають, що певні хімічні речовини, що потрапляють в організм малюка разом з материнським молоком, можуть пояснити високу частоту розвитку раку яєчок у чоловіків. Виявляється, тестикулярний рак у данців розвивається вчетверо частіше, ніж у сусідів, наприклад, фінів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 947 | Додав: admin | Теги: життя мільйона дітей, материнське молоко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]