Пт, 2024-04-19, 11:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:13
Жорсткі обмеження для курців у Литві готують: єдина упаковка і заборона курити на балконах
Інші останні Новини Європейського Союзу

У Литві готують жорсткі обмеження для курців: єдина упаковка і заборона курити на балконах

У Литві пропонують обмежити доступність тютюну - узаконити однакову упаковку сигарет, заборонити демонстрацію сигарет в магазинах, заборонити куріння на балконах багатоквартирних будинків, в літніх кафе, на пляжах і в інших місцях.

Це передбачають підготовлені Міністерством охорони здоров'я Литви разом з іншими відомствами поправки до Закону про контроль тютюну, тютюнових виробів та пов'язаних з ними виробів, повідомляє Delfi.

У поправках пропонується з листопада 2020 року ввести єдину упаковку для тютюнових виробів. На пачках сигарет і на їх зовнішніх упаковках можуть бути вказані тільки назви підприємства, товарної марки і товару, зроблені стандартним шрифтом і кольором тільки в установленому державою порядку. Будь-які елементи або ознаки, які відтворюють логотип, будуть заборонені.

Єдина упаковка для сигарет вже узаконена в Ірландії, Франції, Норвегії, Угорщині, Словенії та Великобританії, а також в Австралії та Новій Зеландії.

Також пропонується заборонити публічно експонувати в місцях роздрібної торгівлі, за винятком спеціалізованих магазинів та відділів, тютюнові вироби, а також трубки, мундштуки, побутові машинки для скручування сигарет-самокруток. Магазини зможуть вказувати тільки їх назви і ціни. Також пропонується ввести заборону на повідомлення про зниження цін на тютюнові вироби та супутні товари.

Пропонується розширити зони, в яких буде заборонено куріння - у літніх кафе, на загальних балконах, терасах і в галереях багатоквартирних будинків, на закритих зупинках громадського транспорту, на пляжах, дитячих майданчиках.

Зараз в Литві заборонено курити у всіх освітніх та соціальних установах, на закритих місцях роботи (за винятком спеціальних зон для куріння), в загальних житлових приміщеннях та інших приміщеннях загального користування, в яких некурці можуть бути змушені вдихати тютюновий дим - у ресторанах, кафе, барах, клубах, на дискотеках, в інтернет-кафе, гральних будинках, в інших місцях проведення дозвілля, за винятком спеціальних клубів для курців сигарет або трубок.

Також заборонено курити в салонах автомобілів, якщо в них перебувають особи віком до 18 років або вагітні жінки.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 821 | Додав: adminA | Теги: литва, обмеження, курці, заборона курити, балкон, єдина упаковка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]