Вт, 2024-03-19, 08:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:36
«Жовто-блакитний Майдан» - показ фільму іранського режисера Мохаммада Норузівалуджаї
Інші останні Культурні новини

Фільм «Жовто-блакитний Майдан» – вражаючий документ про події, що змінили країну назавжди. Мохаммаду Норузівалуджаї – іранцю, що навчався і працює в Києві, – вдалося створити кіно, яке начебто «побудували» самі люди, учасники Майдану, різного віку, професій та соціального походження, котрих об’єднав Майдан. І вони – чи то з болем, чи то з гумором – розповідають про себе та революцію.

Гострий погляд автора фільму – режисера, оператора, людини – створив своєрідний щоденник, якій заставить вас і сміятися і плакати майже водночас. Цей твір не є «поглядом із боку», то не є «Майдан очима іноземця», навпаки – це розповідь учасника подій, озброєного камерою, то є одкровення небайдужої людини. Бо Україна для Мохаммада – країна, до якої він прикипів, яку полюбив, і де народилась і зростає його донька.

Прекрасна операторська робота дозволяє запам’ятовувати деякі кадри назавжди, а динамічний монтаж та абсолютний «ефект присутності» – не дає ні на мить відірватися від екрану.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 931 | Додав: adminA | Теги: іранського режисера Мохаммада Норуз, «Жовто-блакитний Майдан», фільм | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]