Вт, 2024-04-16, 18:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:57
Журнал Time назвав сотню найвпливовіших людей року
Інші останні Новини світу

Американський журнал Time опублікував свій традиційний список найвпливовіших людей року. У голосуванні з цього питання на сайті журналу взяли участь мільйони людей у всьому світі, зазначає Радіо "Свобода".

"Природа впливовості змінюється. Вона ніколи не була аж такою простою і водночас ефемерною. Тому ми постаралися обрати тих людей, чий вплив не тільки стабільний, а й, у більшості випадків, приводить до позитивного результату", - пояснює видання вибір цього року.

"Це ті люди, які надихають нас, розважають, змушують нас рухатися і змінювати наш світ. Зустрічайте новаторів, першопрохідців, магнатів, лідерів і улюбленців", - йдеться в передмові до списку Time.

Журнал не розподіляє фігурантів списку по місцях і не прописує рейтингів. Однак за результатами відкритого, так би мовити, "народного", голосування, найвпливовішою персоною в цьому році виявилася не конкретна людина, а таємниче об'єднання - хакерська група Anonymous. За результатами голосування на сайті журналу, Anonymous значно випереджає всіх найвпливовіших фігур, які потрапили в список 2012 року. На рахунку Anonymous майже 396 тис голосів.

Сенсацією "впливової сотні" цього року став російський блогер і громадський діяч Олексій Навальний. Ніхто інший з Росії в цей список не потрапив, хоча багато хто очікував побачити там хоча б "нового старого" президента Росії Володимира Путіна.

У коментарі поруч з фотографією Навального на сайті журналу мовиться: "З усіх лідерів російської опозиції ніхто не завдає стільки незручностей прем'єр-міністрові Володимиру Путіну, як найпопулярніший в країні блогер Олексій Навальний. Юрист за професією і націоналіст за своїми переконаннями, Навальний був на чолі демонстрацій, які сколихнули країну минулої зими. Навальний сподівається створити опозиційну партію, яка змогла б скинути владну партію Путіна "Єдина Росія", яку з легкої руки Навального називають "партією шахраїв і злодіїв".

У світовій політиці Time відзначив президента США Барака Обаму, канцлера ФРН Ангелу Меркель, прем'єр-міністра Катару шейха Хамада бін Джасіма аль-Тані, президента Нігерії Гудлака Джонатана, главу МВФ Крістін Лагард, колишнього губернатора штату Массачусетс Мітта Ромні та багатьох інших.

Що стосується науковців, то до списку внесені такі представники науки, як американка Елінор Остром, лауреат Нобелівської премії в галузі економіки, статистик Ганс Рослінг і вірусолог Рон Фушьє .

Серед інших у списку також присутні бізнесмен Уоррен Баффет, кінопродюсер Харві Вайнштейн, глава корпорації Apple Тім Кук і Рене Редзепі - шеф-кухар копенгагенського ресторану Noma, який два роки поспіль визнається найкращим у світі.

Спортсменів у списку представляють квотербек команди НФЛ "Нью-Йорк Джетс" Тім Тібоу, гравець "Барселони" Ліонель Мессі і тенісист Новак Джокович. Також у списку фігурає багато представників шоу-бізнесу, зокрема співачки Ріанна і Адель, британський дизайнер Сара Бертон, іранський режисер, лауреат премії "Оскар" Асгар Фархаді і британська кіноактриса Тільда Суїнтон.

В окрему категорію винесено імена лідерів країн, яких Time вважає "ізгоями": президента Сирії Башара Асада і лідера КНДР Кім Чен Ина, а також засновника руху "Талібан" Мухаммеда Омара.

Зазначимо, що торік Time вніс до списку найвпливовіших людей світу координатора єгипетської революції Ваеля Гоніма. А в 2010-му році в Топ-100 впливових людей світу увійшов український бізнесмен і філантроп Віктор Пінчук.

Однак Пінчук - не першопроходець у цьому рейтингу. У 2005 році в список рейтингу "100 найвпливовіших людей світу" журналу Time вперше потрапив українець - ним став Віктор Ющенко, на той момент президент України, який прийшов до влади після Помаранчевої революції.

Журнал заносить до цього списку "трендсетерів" - тих людей, які формують і змінюють світ. Авторитетний список - неполітичний за своєю природою: люди в ньому оцінюються не за обсягом повноважень, а за ступенем впливу на тенденції сучасного світу, який створюється силою, талантом і моральним прикладом учасників списку.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1001 | Додав: adminA | Теги: сотню найвпливовіших людей року, журнал Time | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]