Пт, 2024-03-29, 12:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:56
Зі спільною заявою щодо протестів у Білорусі виступили Україна, Польща та Литва
Інші останні Новини світу

Україна, Польща та Литва виступили зі спільною заявою щодо протестів у Білорусі

Країни заявили, що глибоко стурбовані ескалацією ситуації в Білорусі

Країни Люблінського трикутника – Україна, Польща та Литва – виступили зі спільною заявою щодо масових акцій протестів у Білорусі. Про це повідомляє українське МЗС.

«Ми глибоко стурбовані ескалацією ситуації в Білорусі після президентських виборів і закликаємо владу утриматися від застосування сили та звільнити всіх затриманих минулої ночі», – йдеться у повідомленні.

Міністри закордонних справ наголошують, що для подальшого розвитку Білорусі необхідними є повага до основних свобод та прав людини, включаючи демократію та верховенство права.

«Ми впевнені, що лише шляхом діалогу поточну ситуацію можна вирішити на благо народу та держави Білорусь. За потреби, ми відкриті до будь-якої допомоги у сприянні цьому діалогові», – наголосили міністри.

Раніше Зеленський закликав владу Білорусі та протестуючих до діалогу і відмови від вуличного насилля.

Нагадаємо: акції у ніч на вівторок тривали 7 годин, цього разу були барикади, «коктейлі Молотова», задіяний військовий спецназ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 514 | Додав: adminA | Теги: україна, протести, Білорусь, Заява, Польща та Литва | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]