Чт, 2024-03-28, 12:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:54
Зменшити бюджет Євросоюзу після Brexit пропонує Швеція
Інші останні Новини Європейського Союзу

 Уряд Швеції пропонує скоротити бюджет Європейського союзу у зв'язку з виходом Великої Британії зі складу спільноти.

Про це йдеться у повідомленні на сайті уряду.

Бюджет ЄС регулюється багаторічною фінансовою програмою, відомою як довгостроковий бюджет. Поточні положення поширюються на період 2014-2020 років.

Пропозиції для нового довгострокового бюджету з 2021 року, як очікується, будуть представлені в кінці цього року або на початку наступного року.

У Швеції вважають, що після Brexit бюджет ЄС повинен бути зменшений на суму, яку вносила Британія (близько 20 млрд євро). Швеція також хоче встановити верхню межу витрат, яка не має перевищувати 1% ВНП всіх 27 країн-членів.

Відзначається також, що кошти повинні піти на такі загальні питання, як міграція та безпека, а не на сільськогосподарські та регіональні дотації. Також зазначається, що країни, які не виконують свої зобов'язання в рамках ЄС (зокрема в питаннях міграції), повинні бути позбавлені підтримки з бюджету спільноти.

"Нам потрібен сучасний і ефективний бюджет ЄС в майбутньому. Бюджет, гроші з якого йдуть на правильні речі і де відхід від зобов'язань та недотримання рішень ЄС має наслідки", - зазначив шведський прем'єр-міністр Штефан Льовен.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 802 | Додав: adminA | Теги: Brexit, бюджет Євросоюзу, Швеція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]