Чт, 2024-04-25, 15:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:42
ЗМІ - 300-тисячний Мурманськ сидить без газу
Інші останні Новини російської федерації

Мешканці Мурманська (РФ) скаржаться на відсутність газу в своїх помешканнях: зниження тиску газу в системі сталося близько двох тижнів тому, а останні декілька днів "блакитне паливо" зникає з постійною періодичністю, передає "FlashNord".

Як повідомили у ВАТ "Мурманоблгаз", перебої з газом пов'язані з боргами підприємства перед постачальниками. "Нам ніяк не вдається сформувати запас палива, намагаємося "працювати з коліс", - сказав представник облгазу.

У компанії обіцяють оперативно вирішити ситуацію. "Найближчими днями й на наступному тижні цистерни з паливом мають прийти до міста", - додає джерело.

Проблеми з газопостачанням жителів Мурманська виникають вже не вперше. Зокрема, в серпні 2013 року через нестачу палива без комунального ресурсу залишилася більша частина мешканців обласного центру та низки міст, окрім того перестав працювати "вічний вогонь" біля меморіалу Захисникам Заполяр'я.

Тоді керівництво ВАТ "Мурманоблгаз" звернулося до арбітражного суду з позовом проти регіонального уряду. У відповідь пролунала критика дій генерального директора підприємства Олександра Черненка з боку губернатора Марини Ковтун. За кілька тижнів Черненко залишив займану посаду.

ВАТ "Мурманоблгаз" - єдиний постачальник "блакитного палива" до Мурманської області. У регіоні використовується зріджений вуглеводневий газ (ЗВГ). Із загального обсягу реалізації газу майже 80% споживає населення для приготування їжі. Для технологічних цілей газ використовують 364 підприємства Заполяр'я. ЗВГ перевозиться в регіон у залізничних цистернах з Сургуту(Тюменська область) та Сосногорську (Комі).

Як уже повідомлялося, велика кількість мурманських військовослужбовців-строковиків та контрактників (Північний флот) беруть участь в бойових діях на Донбасі. Факти їх смертей в РФ замовчуються, змушені мовчати під тиском спецслужб також їхні родичі.

    

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 875 | Додав: adminA | Теги: без газу, ЗМІ - 300-тисячний Мурманськ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]