Вт, 2024-04-16, 17:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:03
ЗМІ - для учасників Всесвітніх днів молоді Польща зробить візи безкоштовними
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Паломники, які хочуть приїхати до Польщі в липні на Всесвітні дні молоді, будуть звільнені від візових оплат, а їхні подання на візу будуть в консульствах мати пріоритетний характер. Про це повідомляє "Польське радіо" з посиланням на Міністерство закордонних справ Польщі.

У вже існуючих консульствах має бути збільшено кількість персоналу. МЗС Польщі також хоче, щоб паломники могли подавати на візу в тих країнах, де поки немає польських диппредставництв.

Звільнення від оплати і пріоритетний характер розгляду аплікацій стосуватиметься тільки тих заявників, які хочуть отримати візи в консульствах Польщі, а не інших країнах Шенгенської угоди. Хоча польське МЗС докладає зусиль, щоб інші шенгенські консульства також видавали безкоштовні візи учасникам Всесвітніх днів молоді, проте це питання поки остаточно не вирішене.

Документом, що підтверджує в консульстві, що заявник хоче відвідати ВДМ в Кракові, є спеціальний лист від місцевого єпископа або локального координатора ВДМ. Після його отримання потрібно зареєструватися на подачу документів у консульстві. Під час візиту в диппредставництво у заявника буде знято відбитки пальців.

МЗС Польщі рекомендує складати представлення на візу за три місяці до початку заходів ВДМ.

Як відзначили в міністерстві, пріоритетом польської держави є "запевнення безпеки для молодих учасників ВДМ і комфортних умов перебування в Польщі".

Нагадаємо, Всесвітні дні молоді пройдуть цього року в Кракові в кінці липня. Це найбільша такого типу зустріч молодих християн. ВДМ відвідає Папа Франциск.

Польська влада повідомляє, що на час проведення ВДМ, відновиться контроль на всіх кордонах Польщі та будуть введені посилені процедури охорони безпеки.

Раніше, слідом за приватними вузами в Польщі ціни на навчання для іноземців почали знижувати також важливі державні університети. З'явилися нові пропозиції від інших кращих державних університетів, які можуть зацікавити українських абітурієнтів.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 827 | Додав: adminA | Теги: візи, Польща, учасники Всесвітніх днів молоді, ЗМІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]