Пт, 2024-05-03, 08:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:32
ЗМІ розкрили важливі подробиці - ліквідація пропагандистського медіахолдингу пригожина
Інші останні Іншомовні новини

Співробітникам, більшість з яких не мали трудових договорів, пообіцяли виплатити зарплати за червень.

російський бізнесмен і ватажок ПВК "вагнер" євген пригожин розпустив медіахолдинг "патріот", а нараду з керівниками видань, що до нього входять, він проводив особисто "з ранку до вечора з невеликими перервами".

За даними видання The Bell, редакторам доручили "все [пустити] під ніж", знищити "всі сліди присутності" в Інтернеті - не тільки сайти медіа, але і соцмережі, телеграм-канали і чати.

Співробітникам, більшість з яких не мали трудових договорів, пообіцяли виплатити зарплати за червень, про інші компенсації мови не йшло.

"Не діставайся ж ти нікому", - так співрозмовник The Bell, який очолював одне з видань холдингу, описав позицію пригожина, яку той озвучив на нараді.

Сервери та техніка, вилучені під час обшуків в офісах структур пригожина на вихідних, як і раніше, залишаються у силовиків, а разом з ними і доступ до частини сайтів та телеграм-каналів мережі. Домовитися про передачу холдингу пригожина в управління новому власнику, за словами джерел, не вдалося. "Тепер тільки якщо віджати решту", - припускає один із співрозмовників.

Джерело вчк-огпу розповіло, що на тлі інформації про проблеми пригожина, з'явилося безліч зацікавлених забрати його медіаактиви, в тому числі медіа-групу "патріот".

Однак пригожин, передбачаючи це, віддав команду не тільки повністю припинити роботу всієї медіагрупи "патріот", а й знищити ресурси, що залишилися. Повністю, без можливості відновлення.

Що стосується "фабрики тролів", то за даними джерела, переговори вже йдуть з колишнім топ-менеджером пригожина михайлом бурчиком, який створював її. За даними, бурчик пішов з команди пригожина ще в 2020 році. Але людина, яка створювала фабрику і багато років пропрацювала над найскладнішими медіа-проектами пригожина, залишається "в ресурсі".

євген пригожин 30 червня оголосив про ліквідацію свого пропагандистського медіахолдингу "патріот". У медіахолдинг пригожина входили такі пропагандистські смітники, як риа фан, "народні новини", "Економіка сьогодні" і багато інших видань. роскомнадзор заблокував сайти цих видань. Крім того, російські пабліки повідомляють, що соцмережу пригожина ярus також закрили.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іншомовні новини | Переглядів: 486 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]