Ср, 2024-04-17, 00:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:54
Знайшли мертвим ексголову філії Danske Bank, вплутаного у скандал з грошима РФ
Інші останні Новини Європейського Союзу

Ексголову філії Danske Bank, вплутаного у скандал з грошима РФ, знайшли мертвим

Колишній керівник естонської філії банку Danske Айвар Рехе знайдений мертвим. Його тіло виявили в середу, 25 вересня.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ERR.

За даними медіа, Рехе наклав на себе руки.

Колишній банкір Айвар Рехе пішов зі свого будинку в Піритa (поблизу Таллінна) вранці в понеділок, 23 вересня. У поліції були підстави припускати, що життя і здоров'я Рехе перебуває в небезпеці. За оцінкою поліції, ця небезпека полягала в діях самого чоловіка - тобто влада не виключала, що він може скоїти самогубство.

Скандал з Danske: російського банкіра вбили після розкриття схеми відмивання грошей

Для пошуку Рехе була запущена широкомасштабна операція, в якій брали участь близько 50 поліцейських і добровольців. Попри арешти і справи щодо 10 місцевих співробітників Danske, Рехе уникнув кримінального переслідування.

Рехе керував філією данського банку Danske з 2006 по 2015 рік - в той час, коли через нього пройшли близько 220 мільярдів доларів сумнівного походження з Росії і не тільки.

За даними данських ЗМІ, частина "брудних" коштів була пов’язана з президентом РФ Владіміром Путіним та ФСБ. Частина коштів має стосунок до вбивства Сергєя Магнітського у 2009 році, вважає британський бізнесмен Білл Броудер, колишній роботодавець Магнітського.

У жовтні газета Financial Times писала, що тільки 2013 року Danske Bank допоміг росіянам-нерезидентам провести "дзеркальні угоди" на суму від 6 до 8,5 млрд євро.

Рехе неодноразово допитували як свідка у справі про відмивання грошей з Росії та країн колишнього СРСР. Він стверджував, що не знав про сірі схеми, які ймовірно реалізовувало його відділення.

У грудні стало відомо, що у справі про відмивання великих сум, що проходили через банк, було затримано десять осіб.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 747 | Додав: adminA | Теги: скандал, гроші РФ, мертвий, екс-голова філії Danske Bank | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]