Чт, 2024-03-28, 16:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:37
Знамените "лохнеське чудовисько" попалося на ехолот
Інші останні Новини Європейського Союзу

Величезну "змієподібну істоту" вистежив ехолот на дні знаменитого шотландського озера Лох-Несс, пише The Daily Mail. Зафіксувати показання приладу на свій мобільний телефон вдалося 43-річному капітану з Форт-Августа Мартіну Аткінсону.

"Я віз туристів у замок Урквартом і відвів судно в бік від звичайних туристичних маршрутів. Коли ми віддалилися від берега, я глянув на ехолот і побачив, як з'явилося зображення. Пристрій зчитує дані про поверхню дна і про те, що є під човном, кожну чверть секунди, тому знадобилося п'ять хвилин, щоб на екрані показалося повне зображення. Об'єкт ставав все більшим і більшим, і я подумав: "Чорт забирай!" і сфотографував його на мобільний телефон", - розповів капітан.

Об'єкт на знімку, зробленому Аткінсоном, скидався на змію 1,5 метра завширшки і перебував на глибині майже 23 метри. При цьому, за словами капітана, ця істота супроводжувала човен ще більше двох хвилин, а потім зникла.

"В озері не живе нічого такого великого, - стверджує чоловік. - При цьому неможливо підробити свідчення ехолота. Я показав знімок іншим досвідченим судноводіям - ніхто з нас не знає, що це було".

Збуджені дослідники озера Лох-Несс тут-таки відкинули можливість того, що гідролокатор "засік" якусь рибу, дерево або якесь сміття. Любителі паранормального впевнені, що на знімку саме Нессі.

"В озері немає тварин, які подібні за розміром з тим, що зображено на знімку. Воно також не може бути рибою, тому що рибу на глибині 23 метри ви просто не знайдете. На даний момент це найкращі докази існування Нессі", - заявляє 49-річний Стів Фелтем, який присвятив своє життя полюванню на лохнеське чудовисько.

Скептики ж заявляють, що таємничий об'єкт, ймовірно, був просто водоростями, що пливуть у воді. Як пояснив доктор Саймон Боксал з Національного океанографічного центру в Саутгемптоні, зоопланктон, що живе у водоростях, відбив сигнал ехолота і дав те саме зображення "краплі" на екрані. "Це чудовисько з мільйонів крихітних тварин і рослин, які є основними мешканцями озера", - каже науковець.

Тим часом фотографія, зроблена на мобільний телефон Аткінсона, посіла перше місце у щорічній премії "Найкраще новітнє спостереження Нессі", заснованої букмекером Вільямом Хіллом.

А в Ісландії в лютому цього року також вдалося виявити місцеве "лохнеське чудовисько". Там щастя посміхнулося оператору-любителю Х'єртуру К'єрульфу.

На кадрах, знятих на місцевій річці Йокульса-і-Ф'єтсдал, чітко видно темний предмет, що нагадує змію. Тепер громадськість упевнена, що на плівку потрапив ісландський побратим знаменитого лохнеського чудовиська - Лагарфльоутський хробак. Однак скептики все ж стверджують, що на "картинці" ніякий не хробак, а просто шматок рибальської сітки.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1312 | Додав: admin | Теги: Лохнеське чудовисько | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]