Вт, 2024-04-23, 15:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:59
Знаменитий фантаст Борис Стругацький помер
Інші останні Новини світу
Помер російський письменник Борис Стругацький повідомляє "Ехо Москви" з посиланням на його друга Бориса Вишневського. Стругацький помер 19 листопада в лікарні - за словами Вишневського, в останні декілька днів лікарі оцінювали стан його здоров'я як вкрай важкий. Причиною смерті стала хвороба серця. Письменникові було 79 років.

Борис Стругацький був одним з найвідоміших радянських і російських письменників-фантастів XX століття. У співавторстві з братом Аркадієм він написав близько 30 романів і повістей, в тому числі які стали культовими "Понеділок починається в суботу", "Важко бути богом" і "Пікнік на узбіччі", пише Lenta.ru.

Твори Стругацьких неодноразово екранізувалися. Найбільш відомий фільм "Сталкер", знятий Андрієм Тарковським по "Пікніку на узбіччі" у 1979 році; також відомі картини "Дні затемнення" Олександра Сокурова і "Залюднений острів" Федора Бондарчука.

Після смерті брата в 1991 році Борис Стругацький випустив кілька творів, написаних ним в поодинці, наприклад роман "Безсилі світу цього" (вийшов у 2003 році - під псевдонімом С. Вітіцкій, як і деякі інші твори Стругацького). Крім того, з 2002 року Стругацький був головним редактором літературного журналу "Полудень. XXI століття".

Борис Стругацький - лауреат премії президента Росії в області літератури і мистецтва і володар ордена Пошани, а також ряду інших почесних нагород і премій.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 959 | Додав: adminA | Теги: фантаст Борис Стругацький, помер | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]