Пт, 2024-04-26, 00:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:17
Знімати на відео даїшників Азаров дозволив
Інші останні Офіційні новини
Прем'єр-міністр Микола Азаров заявляє про відсутність заборони відеофіксації дій працівників Державтоінспекції. Про це він сказав, відкриваючи засідання уряду.

"Люди незадоволені заявою, начебто заборонено фіксувати на відео дії працівників ДАІ. Не може в принципі бути такої заборони", - сказав він.

Також прем'єр зазначив необхідність на законодавчому рівні вирівняти фіксацію порушень водіями й працівниками ДАІ, передають "Українські новини".

"Навпаки, законом необхідно вирівняти фіксацію порушень як водіями, так і працівниками закону", - сказав Азаров.

Прем'єр-міністр наголосив на необхідності зняти всі питання із цього приводу.

8 липня СБУ звернулася до Конституційного суду із проханням розтлумачити неможливість підстави обвинувачення на отриманих незаконним шляхом доказах.

КС розтлумачив положення ч.3 ст.62 Конституції, як неможливість підстави обвинувачення на фактичних даних, отриманих у результаті оперативно-розшукової діяльності уповноважених осіб з порушенням процедури одержання доказів, а також збору доказів не уповноваженою на це особою.

А 1 серпня заступник начальника Управління ДАІ МВС України Володимир Резніков офіційно заявив, що всі громадяни, які знімають роботу інспекторів ДАІ, будуть покарані у вигляді 15 діб адміністративного арешту.

Азаров доручив МВС створити Нацплан дій щодо забезпечення дорожньої безпеки

Микола Азаров доручив Міністерству внутрішніх справ, Міністерству юстиції, Міністерству інфраструктури та Державній інспекції з безпеки руху розпочати створення Національного плану дій на убезпечення дорожнього руху до 2020 року. Про це він сказав під час засідання уряду, передають УНН.

"У нашому суспільстві має сформуватися неприйняття до порушень правил дорожнього руху. І до порушень прав учасників руху з боку правоохоронців також. Це взагалі має стати частиною громадянської культури в Україні", - зауважив Азаров.

Він повідомив, що сьогодні уряд розгляне Концепцію Державної цільової програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2016 року.

"Документ містить першочергові і середньотермінові заходи. Але, думаю, водночас з цим ми повинні побачити більшу перспективу і поставити масштабніші завдання. Тому доручаю Міністерству внутрішніх справ, Міністерству інфраструктури, Міністерству юстиції, Державній інспекції з безпеки руху разом з регіональними адміністраціями розпочати створення Національного плану дій на забезпечення безпеки дорожнього руху до 2020 року", - зазначив прем'єр.

Глава уряду зауважив, що оскільки ООН оголосила 2011-2020 роки Десятиріччям дій з безпеки дорожнього руху, тому Національний план за терміном і за цільовими критеріями, яких треба досягти, має відповідати плану ООН.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1012 | Додав: adminA | Теги: Азаров, знімати, відео даїшників | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]