Пт, 2024-04-19, 14:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:45
Зниження безподаткових посилок з-за кордону до 22-50 євро ДФС підтримала
Інші останні Економічні новини

Державна фіскальна служба (ДФС) підтримує посилення оподаткування пересилання товарів і особистого ввезення товарів громадянами, повідомив глава відомства Роман Насіров, передає "Інтерфакс-Україна".

"Чи буде це (норма безподаткового ввезення товару) 22 євро або, наприклад, 40-50 євро – це вже більше вирішувати і розраховувати Мінфіну", – сказав він на прес-конференції.

Голова ДФС нагадав, що згідно з чинними нормами Митного кодексу громадяни можуть без сплати податків ввозити товари на суму до 500 євро і отримувати посилки вартість до 150 євро. За його словами, практично вся дрібна електроніка в Україні надходить безпосередньо споживачеві без сплати податків, а також є проблема з прикордонною торгівлею – виникають питання, коли одні і ті ж громадяни щодня перевозять через кордон товари на суму 500 євро.

"Ми пропонували, як мінімум, обмежити кількість разів (перетинів кордону з товаром)", – сказав Насіров.

Раніше Асоціація підприємств інформаційних технологій України (АПІТУ) запропонувала Мінфіну розглянути питання про зниження норм безподаткового ввезення товару через посилки до 22 євро.

Митний ліміт до 22 євро за посилку: вбити "тінь" чи поховати конкуренцію

Асоціація підприємств інформаційних технологій (АПІТУ) лобіює інтереси 72 найбільших виробників, імпортерів і дистриб'юторів споживчої електроніки. Їхні товари займають 90% ринку України, пише "Економічна правда".

Ідею оподаткування посилок вартістю понад 22 євро АПІТУ почала просувати з весни 2016 року. Тоді асоціація написала прем'єру листа з проханням посилити умови імпорту, зокрема, встановити ліміт у 22 євро. "Через тіньовий імпорт держбюджет щорічно не отримує 3,6 млрд грн податків", - йшлося в листі.

Через п'ять місяців у пояснювальній записці до законопроекту цифра зросла на мільярд з гаком. Тепер в АПІТУ стверджують, що втрати значно більші - 4,7 млрд грн. Всю провину за це в організації покладають на приватних підприємців. Вони нібито замовляють за кордоном партію товару, дроблять її, щоб потрапити в ліміт 150 євро і не заплатити податків, а в Україні продають через свої інтернет-магазини.

Обкласти податками посилки дорожче 22 євро потрібно ще й для того, щоб наблизити законодавство України до законодавства Євросоюзу, стверджують в асоціації.

Хоча в інтернет-магазині "Цитрус", який входить до АПІТУ, не приховують, що мета у законопроекту зовсім інша. Директор з маркетингу компанії Володимир Шолошенко на своїй сторінці в Facebook написав, що мета документа полягає в "спробі ввести оподаткування для іноземних інтернет-магазинів через покупців".

"Зараз, якщо ви замовили товар з Aliexpress або Аmazon вартістю до 150 євро, на кордоні за вашу посилку вам не потрібно платити мито. Пропонують знизити поріг з 150 євро до 22 євро, як у більшості європейських країн. Цей крок зрівняє у витратах китайський і український бізнес", - стверджує Шолошенко.

Законопроект АПІТУ про зниження безподаткового порога для посилок до 22 євро лобіюється в інтересах світових корпорацій і невеликого числа українських імпортерів і ритейлерів.

Роздрібні мережі намагаються нав'язати країні свої послуги, хоча вони потрібні споживачам все менше й менше. Українці навчилися купувати на Аliexpress, Amazone і eBay.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 654 | Додав: adminA | Теги: дфс, зниження безподаткових посилок, 22-50 євро, кордон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]