Вт, 2024-04-16, 12:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:46
Зона АТО: найскладніша ситуація залишається у Авдіївці
Інші останні Надзвичайні новини

Один український військовослужбовець загинув у результаті бойових дій в зоні проведення антитерористичної операції за минулу добу, ще один військовий зазнав поранення, повідомив спікер Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовослужбовець загинув, ще один отримав поранення", - сказав він на брифінгу в понеділок у Києві.

Лисенко розповів, що на луганському напрямку противник порушив режим тиші в смт Новотошківське Попаснянського району, обстрілявши позиції сил АТО з міномета.

На донецькому напрямку на Світлодарській дузі було відносно спокійно, незаконні збройні формування кілька разів стріляли зі стрілецької зброї і гранатометів. В смт Зайцеве під Горлівкою мали місце обстріли позицій українських військових з боку бойовиків з мінометів калібром 80 мм і 120 мм.

Найскладніша ситуація залишається в м. Авдіївка, де бойовики застосували гранатомети 122 мм. Також бойовики порушували режим тиші в смт Новгородське Торецької міськради, смт Верхньоторецьке Ясинуватського району, мінометні обстріли спостерігалися в сел. Піски Ясинуватського району та м. Красногорівка Мар'їнського району Донецької області. Всього на донецькому напрямку за добу скоєно 38 обстрілів.

На маріупольському напрямку кілька обстрілів вчинено в м.Мар'їнка, бойовики вели снайперський вогонь по контрольно-пропускного пункту. Також незаконні збройні формування порушували режим тиші в смт Новотроїцьке та с. Старогнатівка Волноваського району Донецької області. Всього за минулу добу на цьому напрямку було 5 обстрілів позицій сил АТО з боку бойовиків.

Як повідомлялося, Авдіївка та її східні околиці залишалася найгарячішою точкою в зоні АТО минулого тижня. Так, 10 березня українські військовослужбовці відбили напад двох диверсійно-розвідувальних груп у районі Авдіївки і Троїцького. Раніше, 9 березня, в штабі АТО повідомили, що поблизу Авдіївки бойовики, переодягнуті у форму ЗСУ, вчинили інсценовану атаку в напрямку Ясинуватської транспортної розв'язки з метою дискредитації українських військових. Крім того, повідомлялося, що складна обстановка зберігається на Світлодарській дузі, по периметру окупованої Горлівки, а також на ділянці фронту Авдіївка - Опитне - Піски.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 794 | Додав: adminA | Теги: Авдіївка, ситуація, зона АТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]