Пт, 2024-04-26, 01:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:24
Зросла до семи людей кількість загиблих протестувальників у Еквадорі
Інші останні Новини світу

Семеро людей загинули в результаті акцій антиурядових протестів в Еквадорі за останні два тижні, більшість жертв припадає на столицю Кіто. Про це повідомляє "Сіньхуа".

"Сім смертей було зареєстровано по всій країні, причому більшість смертей припадає на провінцію Пичинча, де знаходиться столиця Кіто", - йдеться в повідомленні.

Станом на 09:00 неділі 13 жовтня, в результаті протестів,що почалися в країні 3 жовтня, приблизно 1340 осіб були поранені. Більшість постраждалих припадає на провінцію Пичинча, потім слідують південна провінція Асуай і південно-західна провінція Гуаяс.

"За вказаний період по всій країні було затримано 1 152 людини, проте переважна більшість з них, 878 людей, були звільнені без пред'явлення звинувачень і штрафів. Близько 274 особи були офіційно звинувачені в порушенні закону", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, протести почалися після того, як 1 жовтня президент Еквадору Ленін Морено підписав указ про скасування з 3 жовтня субсидій на дизельне паливо і бензин, після чого ціни на них зросли більш як на 120%. Протести, що виникли в низці міст, переросли у заворушення.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 777 | Додав: admin | Теги: Протест, загиблий, Еквадор | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]