Чт, 2024-03-28, 15:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:53
Зросла кількість обстрілів на Маріупольському напрямку. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Протягом минулої доби в зоні проведення антитерористичної операції не загинув і не був поранений жоден український військовослужбовець.

Про це сьогодні, 13 грудня, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

"Незважаючи на велику кількість провокацій з боку бойовиків, учорашня доба минула без втрат. Жоден український воїн не загинув і не був поранений", - сказав Лисенко.

Минулої доби бойовики продовжували провокативні обстріли в зоні проведення антитерористичної операції на Донецькому напрямку, в той же час на Луганському напрямку триває перемир’я.

"На Луганському напрямку триває перемир’я, там не зафіксовано жодної провокації. Проте спостерігається продовження напруженої ситуації на Донецькому напрямку", - сказав Лисенко.

За його словами, бойовики здійснювали провокативні обстріли на околицях Горлівки - біля селищ Новгородське та Майорськ, в районі Світлодарської дуги - біля селищ Луганське, Миронівське та Зайцеве.

Також, як повідомив Лисенко, неспокійно було біля Донецького аеропорту – у Пісках, Опитному, Авдіївці та біля Мар’їнки.

За словами речника АТО, зросла кількість обстрілів на Маріупольському напрямку – біля Широкиного, Гранітного та Новотроїцького, де було зафіксовано застосування БМП, танків та мінометів.

В той же час, Лисенко підкреслив, що більшість обстрілів не прицільні та мають провокативний характер, і прямих атакуючих дій терористів за минулу добу не зафіксовано.

"Коли дистанція від наших передових позицій до місця звідки ведуться обстріли, складає кілька кілометрів, вона є неефективною для стрільби зі стрілецької зброї, тому наші бійці вогонь в цих випадках не відкривали", - додав речник АТО.

Учора в штабі АТО нарахували 25 ворожих обстрілів.

Із гранатометів та стрілецької зброї декілька разів бандити прицільно били по Новгородському. Зі стрілецької зброї - по Мар’їнці.

Неприцільні обстріли з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї були зафіксовані біля Новгородського, Пісків, Авдіївки. З озброєння БМП – біля Красногорівки.

 

 

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 730 | Додав: adminA | Теги: обстріли, Маріупольський напрямок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]