Чт, 2024-04-25, 21:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:57
ЗСУ "вивели з ладу" 77% російських вʼязнів, привезених вагнерівцями на війну в Україну - офіс президента
Інші останні Новини України

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що українська армія нейтралізувала понад 29 тисяч увʼязнених, завербованих «приватною військовою компанією вагнера» у російських вʼязницях. Про це Подоляк написав.

"Про якість російської «армії»...ПВК «вагнер» через спрощену «процедуру» вивела з підпорядкування ФСВП (вʼязниць та колоній) — 38 244 особи для використання в геноциді…ЗСУ «зняла з обліку» (вбито, поранено, відправлено у безвість чи полон) — 29 543. Могилізація російських зеків на зараз — 77%", — додав він.

Російська «ПВК вагнера» бере активну участь у війні проти України та задіяна не лише в боях, але й у розбудові оборонних укріплень на окупованих територіях. Також «вагнерівці», ймовірно, відповідальні за низку страт полонених на відео та воєнні злочини.

У листопаді депутати ЄС запропонували визнати «ПВК вагнера» терористичною організацією.

Відповідний законопроєкт розглядають й у США До Сенату внесли законопроєкт про визнання «ПВК вагнера» терористичною організацією

У грудні Державний департамент США вніс «ПВК вагнера» у список організацій, що викликають «особливе занепокоєння».

6 січня агентство ЗМІ із посиланням на посадовця з Білого дому писало, що «ПВК Вагнера» наразі має приблизно 50 тисяч найманців.

Засновник «ПВК вагнера» пригожин хоче захопити контроль над соляними та гіпсовими шахтами поблизу Бахмуту.

Із них уже понад 4 100 убиті та 10 тисяч поранені. Понад тисячу найманців ліквідовані в період з кінця листопада до початку грудня поблизу Бахмуту.
    
Раніше видання The Guardian повідомило, що кожний четвертий росіянин, який воює в Україні, завербований «ПВК вагнера».

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 466 | Додав: adminA | Теги: зсу, вагнерівці, україна, 77% російських вʼязнів, офіс президента | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]