Пт, 2024-03-29, 18:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:01
ЗСУ зупинили наступ ворога по усій лінії фронту. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Ситуація по усій лінії зіткнення з терористичними угрупуваннями стабільна, Збройні Сили України контролюють усю лінію фронту.

Про це сьогодні, 25 січня, повідомив президент України Петро Порошенко, відкриваючи засідання Ради національної безпеки і оборони.

На порядку денному засідання - питання про надзвичайні заходи протидії російській загрозі і проявам підтримки тероризму на території України, а також питання посилення санкцій стосовно РФ.

За словами Порошенка, планується розглянути ключовий пункт - про надзвичайні заходи протидії ”російській загрозі” і проявам підтримки тероризму на території України.

“Ми сьогодні маємо пропрацювати і наші кроки по забезпеченню координації дій в усьому світі щодо визнання “ЛНР” і “ДНР” терористичними організаціями”, - сказав глава держави.

Крім того, як зазначив Порошенко, “окремо вноситься пункт і щодо застосування санкцій, які були запроваджені Євросоюзом, США, країнами Великої сімки по відношенню до РФ та пропозиції щодо їх посилення”.

”Просив би також розглянути питання про забезпечення діяльності головного ситуативного центру України при РНБО, про формування та планування державного оборонного замовлення”, - додав президент.

Він попросив главу Міноборони Степана Полторака детально проінформувати про ситуацію на фронті.

Збройні Сили України контролюють усю лінію фронту

Військовослужбовці ЗСУ героїчно захищають усі опорні пункти і рубежі оборони.

"Жоден метр української землі не перейшов в руки терористичних угрупувань і до супротивника", - сказав Полторак.

Полторак заявляє, що українські військові знищили 4 установки "Град", з яких обстрілювався Маріуполь.

"Практично миттєво було знищено 4 установки "Град" в районі населеного пункту Стаханка, який вів вогонь по Маріуполю. Із 6 чотири було знищено", - сказав Полторак.

Крім того, він відзначив, що "там же було знищено понад 30 терористів, які вели вогонь, і одна одиниця автомобільного транспорту".

"За вчорашню добу загинули троє військовослужбовців, 16 були поранені", - сказав він.

З метою адекватного реагування на дії терористичних угруповань продовжується нарощування резервів практично на всіх секторах, де ведуться бойові дії, повідомив Полторак.

Крім того, зазначив міністр, в пунктах постійної дислокації продовжується відновлення військових частин з`єднань, які прибули із зони АТО.

"Нарощуємо угруповання, постачаємо озброєння, техніку, проводимо бойове злагодження готовності посилити угруповання військ, які знаходяться в зоні АТО", - сказав Полторак.

Міністр зазначив також, що здійснюється інженерне обладнання опорних пунктів та позицій ЗСУ, створено додаткові протитанкові резерви.

"Виявляються цілі і створюється відповідна система вогню для знищення противника", - додав міністр.

Він наголосив, що вогонь українські військовослужбовці відкривають лише по перевірених цілях і тих цілях, які знаходяться за межами населених пунктів.

Полторак також додав, що на сьогодні "моральний дух у Збройних Силах задовільний, особовий склад до захисту держави готовий".

В свою чергу президент України Петро Порошенко попросив Полторака під час закритої частини доповісти про виконання його доручення щодо концентрації резервів в районі Дебальцевого.

З моменту наступу терористів ВСУ знищили понад 800 бойовиків

З моменту переходу терористичних угрупувань до наступу на позиції сил АТО знешкоджено понад 1200 терористів.

Про це заявив глава Міноборони Степан Полторак під час засідання РНБО у неділю, 25 січня.

За його словами, дані розвідки, отримані з контрольованих бойовиками територій свідчать про те, що з 17 до 24 січня втрати бойовиків становлять "понад 1200 осіб, з них безповоротні втрати 805 осіб, санітарні – 405 (поранені)".

За словами Полторака, за цей же період сили АТО знищили 23 танки терористів, 63 БМП, 18 "Градів", 21 гармату САУ та 23 автомобілі.

"Це відповідь тим, хто зараз веде інформаційну війну з криками "Кінець, усе пропало!". Нехай переконаються у ефективності дій наших збройних сил, - відреагував на дані Полторака президент Петро Порошенко.

Засідання Ради національної безпеки і оборони проходить в Адміністрації президента під головуванням президента України Петра Порошенка.

Засідання почалося з хвилини мовчання в пам`ять про загиблих мирних жителів в результаті обстрілу бойовиками населених пунктів Донбасу.

Глава держави повідомив, що в результаті обстрілу бойовиками Маріуполя загинули 30 осіб, у тому числі 2 дітей, ще 92 мирних жителів отримали поранення, з них 17 осіб перебувають у тяжкому стані.

Порошенко оголосив 25 січня Днем жалоби у зв`язку із трагічною загибеллю мирних жителів Маріуполя 24 січня внаслідок масованого обстрілу житлових районів міста терористами.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 874 | Додав: adminA | Теги: ЗСУ зупинили наступ ворога по усій | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]