Вт, 2024-03-19, 06:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:45
Звільнити Савченко - Рада закликала Держдуму і Путіна
Інші останні Політичні новини

Верховна Рада закликала Держдуму Російської Федерації та президента РФ Володимира Путіна вжити заходів для звільнення української льотчиці, народного депутата (фракція "Батьківщина") Надії Савченко.

За відповідну постанову проголосував 321 народний депутат у четвер, 11 грудня, передає "Інтерфакс-Україна".

"Враховуючи те, що 27 листопада 2014 року Надія Вікторівна Савченко отримала повноваження народного депутата України VIII скликання, Верховна Рада України звертається до Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації, президента Російської Федерації, інших органів державної влади та посадових осіб Російської Федерації із закликом вжити всіх можливих необхідних заходів для якнайшвидшого звільнення української льотчиці та народного депутата України VIII скликання Надії Вікторівни Савченко", - йдеться у зверненні.

Український парламент також закликав звільнити всіх громадян України, які за період збройного конфлікту на сході України були захоплені в полон, незаконно перевезені на територію Російської Федерації і всупереч їх волі утримуються на території Російської Федерації".

Як повідомлялося, 33-річна льотчиця Савченко воювала на сході України у складі добровольчого батальйону "Айдар" і в червні потрапила в полон до бойовиків під містом Щастя Луганської області. 8 липня її виявили в РФ, Воронезькому СІЗО. 9 липня їй було офіційно пред'явлено звинувачення в пособництві у вбивстві. Савченко всі звинувачення відкидає. Українська сторона вимагає її звільнення.

У жовтні Савченко було обрано депутатом Верховної Ради України від партії "Батьківщина", а 19 листопада ЦВК зареєструвала її народним депутатом України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 838 | Додав: adminA | Теги: рада, Держдуму і Путіна, звільнити Савченко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]