Пт, 2024-04-19, 15:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:18
Звіт МЕРТ - 42% української економіки перебуває в "тіні"
Інші останні Економічні новини

За попередніми розрахунками Міністерства економічного розвитку і торгівлі, у першому півріччі 2015 року рівень тіньової економіки становив 42% офіційного ВВП. Про це йдеться у звіті Мінекономіки щодо тенденцій тіньової економіки у першому півріччі 2015 року, пише Економічна правда.

Згідно з даними відомства, у першому півріччі в Україні спостерігалося зниження середньорічного рівня інфляції, що "стало логічним продовження процесів відносної курсової стабілізації".

"Якщо у квітні до квітня попереднього року рівень інфляції становив 60,9%, то у червні - 57,5%. На тлі цих досягнень з квітня-травня розпочалося поступове покращення ключових індикаторів економічного розвитку і в цілому покращення динаміки ВВП", - йдеться у звіті.

Як наголошується, у другому кварталі вперше, починаючи з кінця 2013 року, відбулося уповільнення падіння ВВП до 14,6% у розрахунку до відповідного кварталу 2014 року проти падіння на 17,2% у першому кварталі 2015 року.

Раніше голова Нацбанку України Валерія Гонтарєва заявила, що у 2016 році реальний ВВП України зросте на 2,4%, інфляція становитиме 12%, а дефіцит платіжного балансу буде незначним. За її словами, українська економіка демонструє зростання упродовж двох кварталів, а фінансова система та ситуація на валютному ринку є стабільними понад сім місяців.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 748 | Додав: adminA | Теги: звіт МЕРТ, в тіні, 42% української економіки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]