Чт, 2024-04-25, 05:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:03
Зводити висотку на історичному стадіоні "Старт" Кличко каже, що не дозволить синові Азарова
Інші останні Столичні новини - новини Києва

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що столична влада разом з громадою міста не дасть забудувати стадіон "Старт", повідомляє сайт міського голови.

За його словами, рішення Окружного адмінсуду Києва, який дозволив ТОВ "Голден Хаус" забудувати історичний стадіон, проти чого давно боролася громада міста, є заангажованим.

"Стадіон "Старт" залишиться у громади міста, незважаючи на заангажовані рішення "мотивованих" судів. Рішенням Київради у березні цього року ми розірвали договір оренди із забудовником, який був укладений за минулої влади", - повідомив він.

Мер додав, що інформація про те, що суд дозволив прихопити стадіон забудовникам "звучить дивно і, навіть, цинічно".

"Скажу одне: ми цього все одно не допустимо. Київська влада разом з громадою столиці не дасть зводити висотку на історичному стадіоні, які б рішення не приймали "мотивовані" забудовником судді. З ними, вважаю, за таку "роботу" треба розбиратися за законом", - підкреслив Кличко.

Як відомо, 4 вересня Окружний адміністративний суд Києва дозволив ТОВ "Голден Хаус", яку пов'язують із сином екс-прем'єра Миколи Азарова Олексієм, забудувати історичний стадіон "Старт".

Київрада передала земельну ділянку площею 4,83 га ТОВ "Голден Хаус" для "комплексної реконструкції спортивного комплексу стадіону "Старт", будівництва, експлуатації та обслуговування спортивно-оздоровчого комплексу та багатофункціонального житлово-офісного комплексу з приміщеннями торгово-розважального призначення та паркінгом" 26 лютого 2010 року.

Влітку того ж року компанія приватизувала територію стадіону за 10 млн гривень.

У 2014 році тимчасова контрольна комісія Київради з питань перевірки легітимності рішень Київської міської ради, прийнятим після травня 2006 ініціювала скасування цього землевідведення і рекомендувала Київраді розірвати договір оренди з ТОВ "Голден Хаус". Відповідне рішення було прийнято 4 березня 2015 року.

Відзначимо, що стадіон "Старт" є не просто звичайним спортивним об'єктом Києва, на ньому в 1942 році відбувся легендарний "матч смерті", де команда киян перемогла німецьку футбольну команду.

Зазначимо, раніше активіста Євгена Мельничука, який протистояв забудові і знищенню зелених зон Ірпеня, сильно побили.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 854 | Додав: adminA | Теги: висотка, стадіон Старт, кличко, син Азарова | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]