Ср, 2024-05-29, 07:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:08
Фракції майже домовилися про ухвалення "безвізових" законів. ВІДЕО
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман заявляє, що на сьогодні парламентські фракції "дуже близькі" до ухвалення завтра консолідованого рішення щодо законопроектів, необхідних для запровадження безвізового режиму з Євросоюзом.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на брифінгу.

Гройсман закликав "не шукати чвари між депутатами й урядом", а професійно, без емоцій, ухвалювати рішення.

За його словами, народні депутати "дуже близькі до прийняття консолідованого рішення завтра у сесійній залі". "Звичайно, що хтось буде проти цього, тому що питання йдуть про створення ефективних механізмів у боротьбі з корупцією і повернення майна, яке здобуте незаконним шляхом", - наголосив Гройсман.

На його переконання, більшість народних депутатів підтримають законопроекти, необхідні для безвізового режиму з ЄС.

Гройсман пропонує нардепам у вівторок відмовитись від півгодинної перерви для ухвалення низки законопроектів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Можливо ми приймемо рішення і не будемо робити перерву о 12.00 до 12.30 (у вівторок - Ред.), як передбачено регламентом. Ми можемо все узгодити і о 10-й годині розпочати з виступів фракцій, далі є пропозиція розглядати постанови по інциденту (між Тетеруком і Кужель - Ред.). Я пропоную далі прийняти закон про науково-технічну діяльність, потім перейти до "безвізового" пакету і до 14.00 працювати без перерви", - сказав Гройсман і додав, що самостійно, без позицій фракцій, він не може прийняти рішення про скасування такої перерви.

Нагадаємо, 5 листопада парламент не зміг взяти ряд законопроектів щодо лібералізації візового режиму з ЄС і переніс їх розгляд на 10 листопада. Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк не виключив, що Верховна Рада може зібратися на позачергову сесію для прийняття цих "безвізових" законопроектів.

Раніше президент Петро Порошенко заявляв, що народні депутати до 9 листопада повинні розглянути і підтримати цей пакет законопроектів, оскільки 9 листопада оціночна місія Євросоюзу повинна зробити свій звіт про виконання Україною зобов'язань в рамках Плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС.

Тимошенко обіцяє, що "Батьківщина" підтримає "євроінтеграційні законопроекти"

Парламентська фракція ВО "Батьківщина" буде підтримувати законопроекти, необхідні в рамках лібералізації візового режиму з Європейським союзом, заявляє лідер фракції ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

"Ми будемо при будь-яких обставин голосувати за законопроекти, які дадуть можливість встановити безвізовий між Україною та Європейським союзом", - повідомила Тимошенко на брифінгу в Києві в понеділок.

Вона підкреслила, що фракція "Батьківщина" буде присутній обов'язково на цьому голосуванні.

У той же час, як повідомила прес-служба "Батьківщини", лідер фракції звернула увагу на окремі недоліки антикорупційних законопроектів для безвізового режиму з ЄС, які вніс уряд, і підкреслила, що такі норми законопроектів не відповідають жодним вимогам Європейського союзу.

"Тому зараз Верховна Рада, фракції, комітети, допрацювали ці законопроекти, вони зараз строго відповідають деклараціям Європейського союзу, і я переконана, що саме в такій редакції вони завтра будуть проголосовані, що відкриє Україні шлях до безвізового режиму з ЄС", - сказала Тимошенко.

"Я сподіваюся, що сьогодні президент (президент України Петро Порошенко - ред.) Проведе зустріч з головами фракцій, керівництвом уряду, щоб ми мали можливість обговорити всі нюанси і вийти завтра на результативне рішення", - підкреслила вона.

Депутати змінять закони про спецконфіскацію - Центр протидії корупції

В переддень голосування законопроектів про спецконфіскацію майна корупціонерів депутати спробують змінити їхні положення на засіданні комітету.

Про це розповів голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін, повідомляє "Українська правда".

"Раді потрібно ухвалити ці закони у вівторок, а тому нардепи у понеділок шукатимуть "політичний компроміс" в комітетах і проведуть це засідання у закритому режимі", - розповів Шабунін.

За його словами, "на комітет не можуть потрапити ані журналісти, ані автори, серед яких - міністр Павло Петренко та заступник генпрокурора Віталій Касько".

Однак згодом у ЦПК повідомили, що журналісти та активісти змогли прийти на засідання комітету і взяти участь у його роботі.

Правоохоронний комітет збереться у понеділок о 13.00.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 943 | Додав: adminA | Теги: ухвалення безвізових законів, фракції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]