Чт, 2024-05-16, 18:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:36
Щодо конституційної кризи в Україні - "Свобода" зробила заяву
Інші останні Політичні новини

Всеукраїнське об’єднання “Свобода” виступило за скасування Конституційного Суду як органу конституційної юрисдикції та передачу його повноважень Верховному Суду

Про це йдеться в заяві політичної сили.

"Ще раз наголошуємо: не розпуск Конституційного Суду в антиконституційний спосіб, аби призначити новий лояльний до влади склад Конституційного Суду, а ліквідація Конституційного Суду як інституції і докорінна реформа всієї судової системи."- ідеться в заяві.

У Свободі підкреслюють, що подібна пропозиція вже була викладена об'єднанням ще у 2008 році в Проекті Конституції ВО “Свобода”, РОЗДІЛ VI. Правосуддя. В партії вважають, що теперішня конституційна криза є наслідком відсутності докорінних реформ, "неякісних законів, підміни правових процедур ручним режимом керування та окозамилювання".

"Винними у теперішній конституційній кризі є як судді Конституційного Суду та нардепи-українофоби, що зробили конституційне подання, так і ті, хто лише заради піару вносив антикорупційні законопроєкти, які суперечили Конституції, хто використовував антикорупційні органи як інструмент політичного тиску, а не для боротьби з корупцією."

В заяві наголошують, що президент Зеленський подав законопроєкт в неконституційний спосіб та нищить державні інституції, по суті, руйнується конституційний лад.

"Наслідки таких дій будуть катастрофічні та криваві" - попереджає сайт "Свобода".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 617 | Додав: adminA | Теги: «Свобода», україна, конституційна криза, Заява | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]