Ср, 2024-05-29, 05:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:49
Терміну "політичний в'язень" ПАРЄ дала визначення
Інші останні Новини Європейського Союзу

ПАРЄ розібралася з визначенням терміна "політичний в'язень" і попросила країни Ради Європи надалі враховувати це визначення в юридичних розглядах.

Як наголошується в доповіді німецького парламентаря Крістофа Штрессера, термін "політичний в'язень" був розроблений у Раді Європи незалежними експертами Генерального секретаря, передає РИА "Новости".

Автор доповіді зазначає, що "загальні критерії, запропоновані незалежними експертами, були схвалені всіма зацікавленими сторонами, включаючи Комітет міністрів та Парламентську асамблею Ради Європи".

Таким чином, "політичним в'язнем потрібно вважати особу, позбавлену особистої свободи, якщо позбавлення волі було застосоване з порушенням одного з основних прав, гарантованих Європейською конвенцією з прав людини (ЄКПЛ) та протоколами до неї, зокрема, свободи думки, совісті і релігії, свободи вираження поглядів та інформації, а також свободи зібрань та об'єднань".

Політв'язнем також є особа, позбавлена особистої свободи в умовах, коли "позбавлення волі було застосоване з очевидних політичних причин без зв'язку з будь-яким правопорушенням". В'язнем такого роду також називаються особи, "тривалість ув'язнення яких і умови ув'язнення є вочевидь невідповідними щодо правопорушення, в якому особу було визнано винною або підозрюваною".

Крім того, політичним в'язнем вважається особа, яка була позбавлена волі "на дискримінаційній порівняно з іншими особами основі".

У зв'язку з цим Асамблея пропонує компетентним органам усіх держав Ради Європи "повторно розглянути всі справи, де, можливо, йдеться про політичних в'язнів, із застосуванням перелічених вище критеріїв і, залежно від результатів, або звільнити таких ув'язнених, або провести повторний судовий розгляд".

Раніше повідомлялось, що глава моніторингового комітету ПАРЄ Андрес Еркель не виключає, що процеси проти опозиціонерів засновані на передвиборчих розрахунках влади. Він також упевнений, що українські засуджені потраплять під визначення "політичних в'язнів".

У свою чергу міністр закордонних справ Костянтин Грищенко запевняє, що Тимошенко не є політв'язнем.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1007 | Додав: adminA | Теги: ПАРЄ дала визначення терміну політи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]