Ср, 2024-05-29, 10:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:54
Українцям з посвідкою на проживання Німеччина дозволить залишитися в країні - Шольц
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Українці, які мають посвідку на проживання та роботу в Німеччині, зможуть залишатися в країні, навіть попри прагнення української держави повертати громадян, які проживають за кордоном, для участі у війні проти росії. Про це у суботу, 11 травня заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц під час виступу на заході групи газет RND, повідомляє DW.

"Правова ситуація така, що проживання тут не ставиться під сумнів. Працевлаштування також веде до безпеки проживання", - сказав він.

Шольц закликав українців працевлаштовуватися в Німеччині.

"Ми сподіваємося, що ті, хто приїхав з України, щойно вони матимуть змогу працювати, будуть працювати. Варто сказати, що багато хто вже це робить, але є ще кілька сотень тисяч тих, хто терміново потрібен на ринку праці", - сказав він.

Міністерство закордонних справ України прийняло рішення, що з 23 квітня тимчасово призупинити надання консульських послуг українським чоловікам, які підпадають під закон про мобілізацію. Згідно з новими правилами, встановленими урядом, паспорти для чоловіків призовного віку можуть оформлятися лише в Україні, а не в закордонних консульських установах. Це означає, що чоловіки у віці від 18 до 59 років, які проживають за кордоном, наразі не можуть продовжити термін дії своїх паспортів або отримати нові.

Представник уряду Берліну заявив, що надання або продовження тимчасової посвідки на проживання в Німеччині українським біженцям не обов'язково передбачає наявність у них чинного паспорта. Головна вимога полягає у тому, щоб німецькій владі була доступна яка-небудь інформація для ідентифікації особи.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 320 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]