Ср, 2024-05-29, 13:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:08
Відправлення своїх військ на захід України для тилових робіт "всерйоз" розглядає Естонія
Інші останні Новини Європейського Союзу

Уряд Естонії "всерйоз" обговорює можливість відправити свої війська в західні регіони України, щоб замінити українських військових, які натомість зможуть вирушити на фронт. Про це радник президента Естонії з національної безпеки Мадіс Ролл сказав в інтерв’ю для Breaking Defense.

За його словами, Естонія хотіла б зробити такий крок у складі повноцінної місії НАТО, "щоб продемонструвати ширшу об'єднану силу і рішучість", однак також Естонія може зробити це у складі меншої коаліції країн.

"Ми повинні розглянути всі можливості. Ми не повинні обмежувати свій розум щодо того, що ми можемо робити", — заявив Ролл і додав, що країни НАТО, які виступають проти відправлення військ до України, можуть змінити свою думку "із часом".

Як відомо, Макрон у лютому на зібраній ним зустрічі країн-партнерів Києва в Парижі обговорював відправлення своїх військ до України. А втім, він зазначив, що наразі держави не досягли консенсусу щодо цього питання.

"Але ми нічого не можемо виключати. Ми зробимо все, що повинні, аби росія не змогла виграти в цій війні", — казав тоді Макрон.

Згодом міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне пояснив, що до України можуть відправити французьких солдатів для допомоги з виконанням завдань поза участю в бойових діях.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 189 | Додав: admin | Теги: україна, Тил, захід, Естонія, війська | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]