Пт, 2024-04-26, 16:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:46
1,5 тис підписів організатори зібрали на захист Пейзажної алеї
Інші останні Столичні новини - новини Києва

Близько двох тисяч киян вийшли в суботу, 17 березня, на Пейзажну алею, протестуючи проти спроб її забудови.

Учасники мітингу зібрали понад півтори тисячі підписів на захист Пейзажної алеї та охоронної зони Національного заповідника "Софія Київська" від забудови, повідомляє Радіо "Свобода".

Учасники акції тримали плакати з назвами історичних місць Києва та зелених зон, вже зруйнованих при будівництві нових офісних центрів і житла.

Перед початком мітингу громадськості Пейзажну алею відвідав голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов. Він запропонував висадити вздовж алеї сквер і навіть посадив перше дерево.

Попов пообіцяв розібратися з проблематикою забудови охоронної зони навколо Софії Київської, а також в межах заповідника "Стародавній Київ", куди входить і Пейзажна алея.

Він також закликав київську громаду взяти участь в обговоренні питань, що стосуються розвитку міста та збереження його історико-культурних пам'яток.

"Ми відкриті до діалогу з киянами, і тільки що домовилися з городянами винести питання про ситуацію навколо Пейзажної алеї на розгляд наших міських депутатів. Я маю намір зустрітися з киянами тут, на алеї, вранці 7 квітня, щоб визначити наші подальші дії", - додав голова КМДА.

Однак, на думку багатьох громадських активістів, візит глави КМДА на Пейзажну алею - не що інше, як спроба "попіаритися" перед виборами, зазначає Радіо "Свобода".

Крім мітингу, на Пейзажній алеї молодь продемонструвала сатиричну виставу вуличного театру, а група київських музикантів провела імпровізований концерт, на якому звучав київський мелос - не лише український, але і російський, польський та єврейський.

Громадські ініціативи "Збережи старий Київ" та "Ми - кияни!" також звернулися до чиновників різних рівнів з вимогою перевірити законність виділення ділянок землі для подальшої забудови поблизу Софії Київської, Києво-Печерської лаври, на Парковій алеї і набережній Дніпра, і перевірити легітимність реконструкції Андріївського узвозу.

13 березня Вищий адміністративний суд України скасував рішення Апеляційного адмінсуду про заборону будівництва на Пейзажній алеї. Таким чином, на місці скверу та дитячого майданчика на алеї дозволено будівництво багатоповерхового будинку за замовленням МЗС.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 1291 | Додав: adminA | Теги: захист Пейзажної алеї, 5 тис підписів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]