Сб, 2024-05-11, 07:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:28
3 тисячі снарядів калібру 155-мм готова щомісяця поставляти Україні Франція
Інші останні Новини Європейського Союзу

Франція зможе надавати українській армії три тисячі снарядів калібру 155-мм щомісяця. Також французи планують виготовити для України 78 гаубиць Caesar. Про це заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк, який очолював українську делегацію під час першого засідання Коаліції артилерії у Парижі.

За його словами, у Парижі відбулася дуже предметна розмова з партнерами: на відкритті Коаліції артилерії були присутні представники 22 країн.

"Представники української делегації аргументовано, виходячи з об’єктивної картини на фронті й можливих варіантів розвитку ситуації, озвучили потребу нашого війська. А також, з огляду на загрози у майбутньому, говорили про військово-технічне співробітництво, довгострокову підтримку нашого війська", — розповів Гаврилюк.

Зокрема, обговорювали питання щодо надання Україні артилерійських засобів, снарядів, постачання запасних частин до артсистем або їх виробництва на території України, удосконалення системи розвідки та управління вогнем артилерійських підрозділів, а також говорили про організацію ремонту артилерійського озброєння.

"Під час першого засідання Коаліції артилерії пролунали важливі заяви з боку наших партнерів щодо подальшої військової підтримки України", — розповів заступник міністра.

Він зазначив, що "офіційний Париж ще раз продемонстрував стійкість підтримки України". Франція планує виготовити для України 78 гаубиць Caesar, шість із яких будуть поставлені найближчим часом.

"Стосовно 155-мм снарядів для французьких артсистем міністр збройних сил Франції Себастьян Лекорню повідомив, що Франція зможе надавати українській армії 3000 снарядів щомісяця", — повідомив Гаврилюк.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 318 | Додав: admin | Теги: Франція, калібр, україна, 155, снаряд | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]