Ср, 2024-05-08, 12:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:08
4000-річну гробницю, висічену в скелі, знайдено в Єгипті
Інші останні Культурні новини

Команда єгипетських і японських археологів під час поточного сезону розкопок у некрополі Саккара виявила висічену в скелі гробницю, якій, як вважають, понад 4000 років, і безліч артефактів, що охоплюють різні історичні періоди.

Університет Васеда та Вища рада старожитностей (SCA) проводять спільне дослідження в некрополі Саккара. Міністерство туризму та старожитностей Єгипту підтвердило знахідку в суботу.

За словами представників Міністерства туризму та старожитностей, спільній єгипетсько-японській археологічній місії Вищої ради археології та Університету Васеда вдалося виявити кам’яну гробницю Другої династії, ряд архітектурних елементів, поховання та археологічні знахідки в регіоні Сакара.

"Місія здійснила облік і археологічне документування всіх археологічних знахідок, знайдених цього сезону. Відкриття "дає безцінне розуміння історії цього регіону", — сказав Нодзому Кавай, керівник японської групи.

Знахідки включають останки людини, похованої з кольоровою маскою, і поховання маленької дитини, обидва, як вважають, відносяться до Другої династії . На думку експертів, гробниця датується 2649-2150 роками до нашої ери.

Архітектурне диво, яке, як вважають, датується Другою династією, має складний дизайн і дає уявлення про майстерність давньоєгипетських будівельників. Конструкція гробниці та знайдена в ній кераміка є важливими показниками для розуміння її історичного контексту.

Інші артефакти включають труну з 18-ї династії (1550-1295 рр. до н. е.), що містить алебастрову посудину, що добре збереглася. Також були виявлені поховання епохи Птолемеїв.

Також було виявлено дві теракотові статуї, що зображують давньоєгипетську богиню Ісіду, божество, яке спочатку було помітним у похоронній практиці, і дитяче божество Гарпократа, бога мовчання та таємниць у періоди Птолемеїв.

За словами Ахрама, скарбниця відкриттів включала різноманітні амулети, гончарні моделі та остраки, які являли собою шматки розбитої кераміки з ієратичними написами (курсивом, який використовувався в Стародавньому Єгипті).

"Ми сподіваємося розкрити більше таємниць археологічної пам’ятки Саккара в наступних сезонах, ще більше збагативши наше розуміння цієї історично важливої ​​території", — заявив Кавай.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 294 | Додав: admin | Теги: скеля, Єгипет, гробниця | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]