Чт, 2024-05-02, 04:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:10
60 тисяч українських військових пройдуть підготовку у ЄС до кінця літа
Інші останні Офіційні новини

До кінця літа цього року підготовку на території країн-членів Євросоюзу пройдуть 60 тис. українських військовослужбовців у рамках Місії ЄС з надання військової допомоги Україні (EUMAM). Про це повідомляється у заяві Європейського Союзу, виголошеній під час засідання Форуму безпекового співробітництва ОБСЄ у Відні.

"Місія ЄС з надання військової допомоги Україні (EUMAM) є найбільшою військовою місією в історії Європейського Союзу, і до кінця літа цього року 60 тис. українських військових пройдуть підготовку на території країн-членів ЄС", - йдеться у заяві.

Також було повідомлено, що станом на сьогодні ЄС та держави-члени мобілізували для України понад 28 млрд євро військової допомоги як летальної, так і нелетальної.

У заяві також міститься запевнення, що ЄС та держави-члени "продовжуватимуть задовольняти нагальні військові та оборонні потреби України, включаючи постачання терміново необхідних боєприпасів і ракет".

"Наша відданість Україні залишається непохитною. ЄС та його держави-члени єдині та стійкі у своїй рішучій підтримці, будь-то політична, фінансова, економічна, гуманітарна, військова чи дипломатична підтримка", - зазначається у заяві.

Євросоюз та його держави-члени вкотре наголосили, що Росія повинна негайно припинити війну проти України та "повністю і беззастережно вивести всі свої війська та військову техніку з усієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів".

До організації заходів підготовки військовослужбовців ЗСУ за кордоном залучена коаліція партнерів, яка налічує станом на сьогодні 34 держави. Це – Сполучені Штати Америки, Велика Британія, більшість країн Європейського Союзу, Канада, Норвегія, Австралія, Косово, Північна Македонія, Грузія, Молдова та Албанія. На території цих країн з початку широкомасштабного вторгнення підготовлено близько 170 штабів та підрозділів різних рівнів з-поміж новостворених бригад.

До складу Місії Європейського Союзу з військової допомоги Україні (EUMAM) не входять Угорщина, Австрія, Хорватія, але їхні інструктори також беруть участь у підготовці.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 254 | Додав: admin | Теги: ЄС, підготовка, Український, військовий | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]