Нд, 2024-04-28, 12:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:23
Австралійський фермер виявив Скам’янілість гігантської амфібії віком 240 мільйонів років
Інші останні Новини світу науки і технологій

У 1990-х роках фермер, який займався розведенням курей, виявив скам’янілість гігантської амфібії віком 240 мільйонів років, яку дослідники вважають предком сучасної китайської гігантської саламандри. Фермер-пенсіонер отримав камені з сусіднього кар’єру і мав намір використати їх для будівництва підпірної стіни в саду, перш ніж зрештою пожертвувати камінь і скам’янілість Австралійському музею.

Тепер, після майже двох десятиліть, дослідники нарешті дали скам’янілості гігантській амфібії ім’я. Вважається, що Arenaerpeton supinatus, що означає "лежача піщана ліана", існувала в тріасовому періоді, 240 мільйонів років тому. Таким чином, точний вік скам’янілості невідомий.

Частина того, що робить цю конкретну скам’янілість такою захоплюючою, полягає в тому, що вона дає нам майже повне уявлення про весь скелет Arenaerpeton supinatus. "Ми нечасто знаходимо скелети з головою та тілом, які все ще прикріплені, а збережені м’які тканин — ще рідше", — сказав Лахлан Харт, доктор філософії в Школі біологічних наук, науки про землю та навколишнє середовище UNSW.

Дослідники кажуть, що скам’янілість робить гігантську амфібію дуже схожою на її сучасних нащадків, китайську гігантську саламандру. Аренаерпетон також виглядає так, ніби у нього були дуже гострі зуби, включаючи схожі на ікла бивні, які “сидять на даху” його рота. Ймовірно, він використовував ці ікла для полювання на стародавніх риб. Дослідники з Університету Південного Уельсу продовжують досліджувати гігантську амфібію, щоб спробувати дізнатися про неї більше.

Тим часом це одна з найважливіших скам’янілостей, знайдених у Новому Південному Уельсі за останні 30 років або близько того, за словами доктора Метью Каррі, старшого викладача Школи БДЖІЛ UNSW та куратора палеонтології в Австралійському музеї. Подібні скам’янілості, і навіть скам’янілі відбитки ніг до появи динозаврів, допомагають дізнатися більше про минуле нашого світу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 304 | Додав: admin | Теги: фермер, скам’янілість, Амфібія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]