Чт, 2024-05-09, 10:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:44
Безпілотники зі штучним інтелектом українські військові почали використовувати на фронті
Інші останні Новини світу науки і технологій

Роботу українського безпілотника Saker Scout зі штучним інтелектом показали військові. Дрон має функцію розпізнавання цілей і може визначати 64 об’єкти.

Saker Scout працює навіть там, де окупант захистився системами радіоелектронної боротьби. Його дальність польоту становить до 10 км.

Дрони без участі операторів вже завдавали удари по окупантах.

Безпілотники Saker Scout здатні виявляти й атакувати різні типи російських військових об’єктів у районах, де радіоперешкоди заважають зв’язку з іншими літальними апаратами.

Ці невеликі квадрокоптери можуть нести до трьох кілограмів бомб і вже довели свою ефективність у знищенні важких танків. Технологію штучного інтелекту, використовувану в цих дронах, спочатку розробили для безпілотних систем технічного зору в сільському господарстві. Потім її модифікували, щоб допомагати військовим виявляти техніку, приховану рослинністю або камуфляжем.

Комплекс Saker Scout постійно вдосконалюється для розпізнавання нових типів об’єктів або транспортних засобів. Він вже взаємодіє з усіма наявними системами ситуаційної обізнаності Сил оборони України, зокрема, з системою “Дельта”, що об’єднує дані з дронів і супутників для створення докладних карт поля бою.

Зрештою розробники хочуть, щоб БпЛА могли швидко й ефективно завдавати ударів без участі людини. На їхню думку, це може зіграти вирішальну роль у перемозі над російськими військами. Попри заклики проти використання автономних роботів-вбивць, компанія Saker Scout вважає, що її система штучного інтелекту може врятувати життя людей, і постійно працює над її оновленням і вдосконаленням.

Нагадаємо, в Україні розробили боєприпас для FPV-дронів, який може пробивати броню. Це озброєння ефективне проти легкоброньованої техніки – самохідні гаубиці, БМП та БТР, які захищені протикумулятивними та протидроновими засобами.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 308 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]