Пт, 2024-03-29, 14:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:14
Бойовики обстріляли Зайцеве і Старогнатівку. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу російсько-окупаційні війська 13 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників. Про це сьогодні зранку 21 вересня у Facebook повідомляє прес-центр штабу АТО.

Зокрема, на Донецькому напрямку зафіксовано 5 порушень "режиму тиші". Російсько-окупаційні війська вели вогонь з БМП по Луганському та Зайцевому. До того ж, противник обстріляв Зайцеве з міномета 120-мм калібру, а з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї вів вогонь по Майорську, Луганському та Зайцевому.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 8 порушень "режиму тиші". В районі Мар’їнки, Старогнатівки та Павлополя бойовики дошкуляли вогнем із гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї. Окрім того, НЗФ обстрілювали з БМП позиції українських військ біля Старогнатівки.

В зоні проведення АТО за добу, що минула, проліт БПЛА зафіксовано не було.

Штаб АТО зазначив, що Збройні Сили України, незважаючи на провокації, неухильно дотримуються Мінських домовленостей.

Нагадаємо, наприкінці серпня на черговому засіданні контактної групи в Мінську була досягнута домовленість про "безстрокове припинення вогню" на Донбасі з 1 вересня. Проте вже 2 вересня в штабі АТО повідомили, що бойовики порушили режим тиші.

14 вересня в Києві глави МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр і Франції Жан-Марк Еро заявили, що приїхали з "обіцянкою з Москви" припинити вогонь на Донбасі з 15 вересня. А після встановлення режиму тиші, за їхніми словами, Київ має приступити до виконання політичних умов Мінських угод.

15 вересня в Кремлі заявили, що не обіцяли режиму припинення вогню на Донбасі, оскільки, мовляв, "не є стороною конфлікту".

16 вересня президент Петро Порошенко попередив, що без виконання Росією своїх зобов`язань у сфері забезпечення безпеки на Донбасі Україна "не зробить ані кроку вперед".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 813 | Додав: adminA | Теги: обстріл, бойовики, Зайцеве і Старогнатівка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]