Пт, 2024-04-19, 22:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:59
Бойовики влаштували озброєні провокації біля Станиці Луганської. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу бойовики 35 разів відкривали вогонь по позиціях українських сил.

Про це прес-центр штабу АТО повідомляє на сторінці в Facebook.

На Луганському напрямку зафіксовано 6 порушень "режиму тиші".

"Противник вдавався до збройних провокацій з гранатометів та стрілецької зброї в районі Новоолександрівки, Новозванівки та Станиці Луганської", - йдеться в повідомленні.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 23 порушення "режиму тиші".

В районі Мар'їнки, Водяного, Широкиного, Талаківки і Павлополя бойовики вели вогонь зі стрілецької зброї, кулеметів і гранатометів. Крім того, по Широкиному стріляв снайпер, а по Талаківці бойовики відкривали вогонь з БМП.

На Донецькому напрямку зафіксовано 6 обстрілів з боку бойовиків.

Сепаратисти били з мінометів 82-го і 120-го калібру і відкривали вогонь зі стрілецької зброї, кулеметів і гранатометів по Авдіївці. Також по Авдіївці вів вогонь снайпер.

"Незважаючи на ці провокації, Збройні Сили України неухильно дотримуються Мінських угод", - підкреслили в штабі.

У штабі АТО також повідомили, що "підрозділи, які виконують завдання в зоні проведення АТО, продовжують удосконалювати навички з метою підвищення рівня бойової готовності".

"Так, в одному зі з’єднань проведено заняття з екіпажами бойових машин піхоти та танків. Під час занять особовий склад отримав практичний досвід щодо водіння техніки за несприятливих погодних умов. Важливо, що кожен механік-водій подолав 15 кілометрів по пересіченій місцевості", - зазначається в повідомленні.

Відзначено, що особливу увагу в ході занять інструктори приділяли підготовці військовослужбовців за контрактом, які прийшли на заміну шостої хвилі мобілізації.

Жителі Станиці Луганської протестуватимуть проти відведення ЗСУ

Жителі Станиці Луганської готують протести проти відводу українських військ від населеного пункту.

Про це заявив голова Луганської обласної військової адміністрації Юрій Гарбуз в коментарі "Громадському".

Він зазначає, що представники правоохоронних органів та МНС опиняться під загрозою зіткнення з бойовиками в тих районах Станиці Луганської, які увійдуть в так звану "демілітаризовану зону".

"Люди питають, яким чином українська влада буде здійснювати свої повноваження на цих вулицях. Там навіть поліцейським заборонено перебувати зі зброєю. Як будуть працювати МНС, "швидка"?" - сказав Гарбуз.

За його словами, представники громадських організацій вже готуються до протестних акцій у вигляді пікетів.

21 вересня в Мінську контактна група підписала рамкове рішення про розведення сил і засобів. Угода передбачає відведення по 1 кілометру кожною зі сторін у трьох зонах безпеки. Обов'язковою умовою початку розведення сил на Донбасі є повне припинення вогню протягом семи діб, яке повинна зафіксувати спостережна місія ОБСЄ.

Як повідомлялося, 22 вересня розпочато підготовчі роботи до здійснення відведення сил і засобів Збройних сил України і бойовиків терористичних організацій на трьох ділянках на лінії зіткнення сторін на Донбасі, визначених у рамковій угоді Тристоронньої контактної групи (ТКГ).

Однак у штабі АТО повідомляли, що бойовики не допускають спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ у місто Золоте, в якому заплановано розведення сил і засобів від лінії зіткнення.

Напередодні в штабі повідомляли, що вперше за два останні тижні спостерігається певна ескалація військової обстановки на лінії фронту. Так, унаслідок ворожих обстрілів поранень зазнали три українських вояки.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 817 | Додав: adminA | Теги: бойовики, озброєні провокації, Станиця Луганська | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]