Пт, 2024-03-29, 14:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:11
Бойовики збільшують кількість обстрілів. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу російсько-окупаційні війська 40 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Так, на Луганському напрямку зафіксовано 10 порушень "режиму тиші". Противник вдавався до збройних провокацій з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї в районі Новоолександрівки, Новозванівки та Станиці Луганської.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 18 порушень "режиму тиші". В районі Мар’їнки, Старогнатівки, Широкиного та Павлополя бойовики вели вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів. Окрім того, по Мар’їнці вів вогонь снайпер, а по Старогнатівці бойовики відкривали вогонь з БМП.

На Донецькому напрямку зафіксовано 12 обстрілів. Окупанти вели вогонь із мінометів 82-го та 120 калібру по Зайцевому, також зі 120-го калібру стріляли по Нижньому Лозовому. Крім того бойовики відкривали вогонь зі стрілецької зброї та кулеметів по Верхньоторецькому, Зайцевому, Авдіївці та Нижньому Лозовому. А з БМП - по Зайцевому та Нижньому Лозовому.

У штабі наголошують, що, незважаючи на ці провокації, Збройні Сили України неухильно дотримуються Мінських угод.

Нагадаємо, з півночі і до 18.00 26 вересня було зафіксовано 13 випадків відкриття вогню по позиціях українських захисників. Зокрема, на Маріупольському напрямку противник порушував "режим тиші" в районі Старогнатівки і Павлополя зі стрілецької зброї і гранатометів. Крім того, окупанти обстріляли з БМП Старогнатівку, а в районі Мар'їнки задіяли снайперську групу.

21 вересня в Мінську контактна група підписала рамкове рішення про розведення сил і засобів. Угода передбачає відведення по 1 кілометру кожною зі сторін у трьох зонах безпеки. Обов'язковою умовою початку розведення сил на Донбасі є повне припинення вогню протягом семи діб, яке повинна зафіксувати спостережна місія ОБСЄ.

Як повідомлялося, 22 вересня розпочато підготовчі роботи до здійснення відведення сил і засобів Збройних сил України і бойовиків терористичних організацій на трьох ділянках на лінії зіткнення сторін на Донбасі, визначених у рамковій угоді Тристоронньої контактної групи (ТКГ).

Однак у штабі АТО повідомляли, що бойовики не допускають спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ у місто Золоте, в якому заплановано розведення сил і засобів від лінії зіткнення.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 819 | Додав: adminA | Теги: збільшення, бойовики, кількість обстрілів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]