Пт, 2024-04-26, 11:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:37
Через повінь сто "дуже спокійних" крокодилів повтікали з ферми в Таїланді
Інші останні Новини світу

У Таїланді зафіксовано чергову масову втечу крокодилів: 100 рептилій, що виросли в неволі, покинули затоплену ферму в провінції Утхай Тхані в центральній частині країни і поповзли в невідомому напрямку, повідомляє у вівторок видання The Nation. Причиною інциденту стала катастрофічна повінь, яка спіткала Таїланд цього року, - вона триває вже більше двох місяців, передає NEWSru.com.

Представник департаменту охорони дикої природи провінційної адміністрації підкреслив, що крокодили-втікачі "дуже спокійні" і "не можуть напасти на людину".

"Втікачі-крокодили здебільшого молоді, не більше метра завдовжки. При цьому вони виросли в неволі, і в них немає інстинкту, який би їм підказав напасти на людину. Це дуже спокійні тварини, які віддають перевагу спокійній воді перед бурхливими течіями. І ще одне: вони зовсім не вміють самі добувати собі їжу", - заявив журналістам заступник голови департаменту Тхірапхат Праюнсіт. "Не варто панікувати. Ці крокодили зовсім не такі злісні, як їхні дикі родичі. Ці навіть звикли боятися людей", - додав чиновник.

Господарі крокодилової ферми, з якою втекли крокодили, призначили премію в 3 тисячі бат (107 доларів) за кожного "втікача". Пошуками втікачів займаються зараз загони добровольців під керівництвом професійних ловців крокодилів.

Таїланд є одним з найбільших в світі постачальників крокодилів і крокодилової шкіри на світовий ринок. У країні найбільша у світі кількість крокодилячих розплідників: 30 крокодилячих ферм та понад 900 індивідуальних заводчиків, які одночасно містять в цілому 200 тисяч крокодилів.

"Втечі" крокодилів з ферм в Таїланді відбуваються щороку в дощовий сезон. У середині вересня масова "втеча" рептилій сталася на фермі поблизу туристичного курортного міста Паттайя. За даними місцевої поліції, всі крокодили, котрі втекли тоді, спіймані або знайдені мертвими: тварини, які виросли в неволі, не навчені самостійно шукати собі їжу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1186 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]