Сб, 2024-04-27, 13:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:47
Через проведення "виборів президента рф" у Придністровʼї Молдова видворяє російського дипломата
Інші останні Новини світу

Молдова оголосила персоною нон грата російського дипломата через проведення "виборів президента рф" у невизнаному Придністров'ї. Про це у вівторок, 19 березня, повідомило Міністерство закордонних справ Молдови. Зазначається, що МЗС Молдови викликало посла росії Олега Васнєцова.

Дипломату висловили протест у зв’язку з організацією "виборів" на території Придністров'я всупереч позиції молдавської влади.

Послу вручили ноту про те, що один зі співробітників посольства був оголошений персоною нон грата на території Молдови та повинен залишити країну.

Раніше повідомлялось, що росія планує відкрити виборчі дільниці на території невизнаного Придністров'я для проведення "президентських виборів рф".

Голосування на "виборах" президента рф відбувалося з 15 до 17 березня. 18 березня у ЦВК рф оголосили, що "підрахували" 100% протоколів і путін набрав 87,28% голосів.

28 лютого депутати невизнаного Придністров'я звернулися до ради федерації та держдуми країни-агресора росії з проханням про «захист» регіону нібито через "тиск Молдови".

Прес-служба міністерства закордонних справ росії заявила, що рф "уважно" розглядає прохання невизнаного Придністров'я.

Глава уряду Молдови Даніель Воде сказав, що Молдова не очікує ескалації та дестабілізації в Придністровському регіоні після так званого з'їзду.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 255 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]