Чт, 2024-05-02, 13:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:49
Чому виникла проблема екстрадиції корупціонерів з ЄС - у Мін’юсті пояснили
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

  Умови утримання та війна є головними причинами відмови судами країн Європейського Союзу в екстрадиції топ-корупціонерів до України. Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська.

За словами посадовця, було два обґрунтування, чому суди відмовляли в екстрадиції. Перше — це погані умови утримання, оскільки «стандарти не дотягують до європейських». Для цього, на думку Малюськи, Україні потрібно збудувати ще стільки ж СІЗО, скільки вже є нових.

А другий аспект, за словами міністра, — це війна, а не у всіх СІЗО є укриття.

«Адвокати наших топ-корупціонерів апелюють до можливості порушення прав людини після екстрадиції, це їх ключові аргументи і європейські суди це враховують», — сказав чиновник.

Для розв'язання цієї проблеми український парламент кілька місяців тому ухвалив спеціальний закон.

«Дуже непростий, я сказав би, але вимушений захід: тим, хто буде екстрадований, будуть забезпечені спеціальні умови утримання, щоб забезпечити можливість використання укриття та дотримання європейських стандартів утримання. Ми вже зробили для цього кілька камер у різних слідчих ізоляторах», — наголосив Малюська.

Посадовець розраховує, що до середини літа ця кількість камер зросте.

«Ми розраховуємо, що це дозволить таки екстрадувати певну кількість топ-чиновників, які перебувають за кордоном. Їм це дуже не подобається, тому вся ця історія вкрита критикою, але критика якраз від тих, хто перебуває у розшуку», — резюмував очільник Мін'юсту.

Нагадаємо, французький суд остаточно відмовив Україні в екстрадиції олігарха Костянтина Жеваго. Там дійшли висновку, що наша держава не зможе забезпечити основні процесуальні гарантії та прав захисту.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 249 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]