Чт, 2024-05-02, 03:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:39
Цифрового двійника Землі створили вчені
Інші останні Новини світу науки і технологій

Науковці за підтримки Європейського космічного агентства (ESA) хочуть змоделювати різні кліматичні умови на моделі Землі, щоб допомогти запобігти реальним ризикам для життя нашої планети. Про це йдеться у повідомленні видання Space.com.

Згідно з інформацією, завдяки цій моделі вчені можуть послідовно вводити нові дані для моделювання найкращого та найгіршого сценаріїв стихійного лиха в різних середовищах нашої планети.

Наприклад, відтворюючи зсув, пов’язані з ним ризики та умови можна відстежувати так, ніби це відбувалося в режимі реального часу.

Це може додатково допомогти підготуватися до потенційно руйнівних подій у майбутньому на основі того, що було отримано під час кожного тесту.

Наразі вчені зосередилися на одній меті — дослідження кругообігу земної води в Середземноморському басейні. У майбутньому вони планують створити подібні моделі по всій Європі, перш ніж співпрацювати з вченими з інших континентів.

Лука Брокка з Національної дослідницької ради Італії, який є провідним автором дослідження, каже, що мета вчених — створити систему, яка дозволить неекспертам, включаючи осіб, які приймають рішення, і громадян, запускати інтерактивне моделювання.

Також учені сподіваються включити у свою програму штучний інтелект, який би діяв як додаткова пара очей, якщо його вдасться добре навчити.

Впровадження ШІ також може заощадити час, дозволяючи інженерам-людям зосередитися на інших проблемних сферах.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 225 | Додав: admin | Теги: двійник, земля, цифровий | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]