Чт, 2024-05-09, 00:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:05
Для фіксації злочинів рф США передали Україні новий пакет допомоги
Інші останні Економічні новини

США передали Україні новий пакет технічної допомоги для слідчих підрозділів, які займаються фіксацією військових злочинів рф. Про це повідомляє пресслужба МВС.

До пакету допомогу увійшли 66 автомобілів, 250 дронів, 9 систем 3D наземного лазерного сканування з програмним забезпеченням і ДНК-лабораторії.

У церемонії передачі пакета допомоги брали участь міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко та посолка США в Україні Бріджит Брінк.

Клименко розповів, що працівники поліції пройшли відповідне навчання з підготовки фахівців-криміналістів для роботи з такими швидкісними лабораторіями зі встановлення ДНК-профілю.

"Уже є результативні кейси зі встановлення осіб, які загинули внаслідок ракетних ударів рф по наших містах", — сказав Клименко.

 Міністр зазначив, що застосування переданої техніки дасть змогу якісно і швидко фіксувати всі злочини росії. Приміром, лабораторії швидкісної установки ДНК-профілю людини ANDE 6C дають змогу встановити ДНК-профіль за півтори години.

Зазначається, що передана технічна допомога буде відправлена насамперед у прифронтові регіони, які щодня перебувають під ворожим вогнем.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну США передали органам системи МВС допомоги більш ніж на 287 млн доларів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 232 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]