Пт, 2024-04-26, 12:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:17
Для прийому скрапленого газу Німеччина побудує два термінали
Інші останні Новини Європейського Союзу

Німеччина побудує два термінали для прийому скрапленого газу

Німеччина збудує щонайменше два термінали для прийому скрапленого природного газу на півночі країни.

Про це у вівторок повідомив голова німецького міністерства економіки Петер Альтмаєр, інформує німецьке видання Der Spiegel.

Заява прозвучала на німецько-американській конференції щодо розвитку ринку імпорту СПГ в Берліні. За інформацією видання, у контексті будівництва зараз обговорюються локації Брунсбюттель, Стаде і Вільгельмсгафен.

Крім того, за даними Міненергетики Німеччини, повинні бути скориговані рамкові умови для будівництва відповідної інфраструктури.

Німеччина ще не має своїх СПГ-терміналів, але через відмову від атомної енергетики та видобутку вугілля у майбутньому вона все більше покладатиметься на природній газ. Наразі він надходить до країни здебільшого з Нідерландів, Росії і Норвегії.

Президент США Дональд Трамп хоче розширити торгівлю скрапленим газом і розглядає Європу як ринок для розширення експорту. Він неодноразово висловлювався проти російського газопроводу "Північний потік-2".

Уряд США і Конгрес неодноразово погрожували санкціями проти німецьких компаній, що беруть участь у проекті.

За словами Альтмаєра, покупка американського СПГ не повинна служити для того, щоб заспокоїти застереження США. За його словами, у зв'язку з енергетичною реформою і скороченням імпорту з Північного моря Німеччина "зацікавлена в диверсифікації поставок газу".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 975 | Додав: adminA | Теги: прийом скрапленого газу, два термінали, Німеччина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]